Paljon onnea, John Frusciante! RHCP:n entinen kitaramaestro näyttää nyt omin käsin, miten bändin kenties tunnetuin kitaralinja soitetaan

5.3.2018 10:24

Hei, sinä! Oletko joskus kuunnellut rockmusiikkia? Entä oletko joskus laittanut radion päälle? Mikäli vastasit näihin kysymyksiin myöntävästi, olet varmaankin tutustunut Red Hot Chili Peppersin kappaleeseen nimeltä Under the Bridge. Vuoden 1991 Blood Sugar Sex Magik -albumilla julkaistu hittibiisi on niitä kappaleita, joiden kitaraintroa ei tarvitse kovin montaa sekunnin sadasosaa kuunnella, ennen kuin ohjelmanumeron tunnistaa. Mutta sen verran kimurantin kitarakuvion on herra John Frusciante lauluun tehnyt, ettei sitä aivan jokainen kitaristi osaa soittaa.

Mikäli näin on asian laita ja haluaisit tilanteeseen muutoksen, ei hätää: Youtubesta löytyy alun perin vuonna 2006 Guitar World -lehdelle tehty haastattelu- ja opetusvideo, jolla tänään 48 vuotta täyttävä kitarasankari näyttää askel askeleelta, miten kappale soitetaan. Siispä nappaa kitara syliin, klikkaa alta video päälle ja paneudu asiaan. Mukana on runsaasti muutakin soittoteknistä asiaa.

Lisää luettavaa