Artisti: Malady

Ennakkokuuntelu: Malady vastaa päivän komeimmasta kotimaisesta progerock-eepoksesta

Nytpä liidellään sykähdyttävissä maisemissa. Progeryhmä Malady julkaisee kolmannen levynsä syksyllä, ja albumin ensimmäinen single Dyadi tulee julki huomenna perjantaina. Soundi saa kuitenkin esitellä kappaleen jo päivää ennen virallista julkaisupäivää, joten kuuntele yläpuolelta, mitä armoitetut retrofuturistit ovat tällä kertaa kehittäneet. Hieno biisi!

Progehuuhkaja huhuilee: ennakkokuuntelussa helsinkiläinen Malady, joka muistuttaa, mitä 1970-luvun progessa oli hienoa

Mikäli 1970-luvun progesoundi on mieleesi, nyt on tarjolla jotain ehdottomasti kuuntelemisen arvoista. Suomalainen Malady julkaisee toisen albuminsa 2. helmikuuta, mutta levy tulee kuultavaksi jo etuajassa Soundin sivuilla, ja tämä vaikuttaakin sangen asialliselta tapaukselta.

Etuajassa ja menneisyydessä – Tarkkailuluokalla Malady

Nyt jos koskaan on paikallaan muistella nerokkaan Studio Julmahuvin Z-Salamapartiota, jossa nahistellaan Tasavallan Presidentin hippiprogen ja Tabula Rasan raikkaiden soundien paremmuudesta. Harvoin on näet 70-luvun Love Recordsiin paikallistuva vintiikkiproge kuulostanut niin elinvoimaiselta kuin Maladyn nimeämättömällä debyyttialbumilla. Maladyn jäsenet tosin vannovat enemmän Wigwamin, Haikaran ja Kalevalan nimiin.