Herkkyyttä, nyansseja ja tyrnää voimaa! Ennakkokuuntelussa progebändi Maladyn albumi

Kuva: Marko Marila

Deadlinesta kiinni pitäminen on harvinaista, mutta helsinkiläinen progeyhtye Malady päihitti itse asettamansa aikarajan peräti parilla vuosikymmenellä. Vuonna 2010 perustettu yhtye oli nimittäin asettanut tavoitteekseen tehdä pitkäsoiton ennen kuin jäsenet täyttäisivät 50 vuotta. No, meidän onneksemme albumi on jo täällä.

”Hyvää nousua elävä suomiproge on taas saanut uuden varteenotettavan tekijän”, julistaa Jussi Niemi ensi keskiviikkona ilmestyvän marraskuun Soundin Malady-levyarviossaan. Samassa lehdessä tämä vahvasti 70-lukulaisesta suomiprogesta vaikuttunut yhtye esitellään Tarkkailuluokka-palstalla.

Erinomaisesta uudesta bändistä kun on kyse, niin laitetaan jatkumoon vielä kolmas luku alla soivan albumiennakkokuuntelun muodossa. Virallisesti albumi ilmestyy perjantaina 13.11.

”Soitto on herkkää ja herkullisia nyansseja riittää, mutta tyrnää voimaakin löytyy tarpeen tullen. Dynamiikasta ei voi valittaa”, jatkuu Soundin levyarvio. Alla soiva albumi todistaa kritiikin oikeaksi.

ENNAKKOKUUNTELU ON PÄÄTTYNYT! Levyjä löytyy kaupasta.

Maladyn livekunnon voi tarkistaa 18.11. Elmun Baarissa Helsinki Progressive -klubilla yhdessä Jukka Gustavsonin ja Kalle Salonen Bandin kanssa.