”Jos eka levy oli erolevy, niin tää toka on elolevy” – Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana tulokas-Emman voittanut Leo

Parasta juuri nyt -soittolistalla jälleen upeita uutuuksia kotimaasta sekä tuoreita tulokasbiisejä maitten ja merten takaa.
19.2.2018 18:13

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin koti-Suomesta kuin ulkomailta.

Helmikuun alussa Emma-gaalassa Vuoden tulokas -Emman pokannut Leo on tuotteliaalla päällä. Artistin nimeä kantava debyyttilevy julkaistiin juuri vuoden 2017 lokakuussa ja menneellä viikolla Leo Stillman julkaisi jälleen uutta materiaalia Jos käykin niin -sinkun muodossa. On siis paikallaan kysyä mieheltä itseltään missä mennään.

Miten Jos käykin niin syntyi?

– Biisi syntyi levyn jälkeisissä tunnelmissa ja kun mietin mitä viimeisen parin vuoden aikana on tapahtunut. Tuntui, että haikeat rakkauslaulut on nyt laulettu vähäks aikaa ja se muste oli kynästä loppunut. Tässä biisissä pohdin sitä että vielä on paljon näkemättä ja kokematta. Niin kuin aina ennenkin niin omasta elämästä päiväkirjan tavoin, Leo Stillman valottaa biisin taustoja.

Omaa nimeäsi kantava debyyttialbumi julkaistiin vuoden 2017 loppupuolella ja nyt käsillä on jo uusi single. Huimaako vauhti päätä vai tuleeko uutta musiikkia luonnostaan?

– Tein mun ekaa levyä yli kolme vuotta ja siinä on biisejä neljän vuoden ajalta. Levylle viimeisimpänä kirjoitin Kaikki Mitä Rakastin -kappaleen ja se oli piste tietylle ajalle mun elämässä. Levy kerkesi olla jo aika kauan valmiina ennen kun se julkaistiin ja uusia biisejä alkoi syntymään levyn julkaisun jälkeen, kun tuntui että nyt on puhdas pöytä.

”Tuntui, että haikeat rakkauslaulut on nyt laulettu vähäks aikaa ja se muste oli kynästä loppunut.” – Leo Stillman

– Tuppaan olemaan sellainen, että kirjoitan aina kun on jotain sanottavaa. Pitää elää ja kokea, niin alkaa biisejä syntymään. Vauhti ei huimaa, kaappi on täynnä Red Bullia ja kahvia löytyy, niin jaksaa painaa.

Sinut palkittiin helmikuun alussa Emma-gaalassa vuoden tulokasartistina. Mitä tavoitteissa on seuraavaksi?

– Me keikkaillaan mun bändin kanssa tänä vuonna nyt aika paljon ja kirjoittelen uusia biisejä.
Tavotteena on tehdä kappaleita, joista itse saisi kiksejä niin kehtaa sit soittaa niitä muillekin ja mahdollisesti julkaista.

– Ajattelin, että jos eka levy oli erolevy, niin tää toka, jota nyt teen on elolevy. Sillä teemalla eteenpäin, Leo summaa.

Leon lisäksi kotimaista väriä Parasta juuri nyt -soittolistalla vaajakoskelainen tunnelmoivaa indietä tahkova White Jackets, hittinikkari Axel Ehnströmin Simon & Garfunkelin 1960-luvusta innoituksensa saanut uutuusyhtye Pilven Piirtäjät, aikamme mahdollisesti 1970-lukulaisinta suomiprogea edustava Malady ja uuden ihmisen lailla rokkaava Painikerho.

Ulkomaisista uutuuksista listalta löytyvät muun muassa viime viikolla ilman ennakkovaroitusta uuden Thought Contagion -singlen julkaissut Muse, australialainen garagesta ammentava laulaja-lauluntekijä Courtney Barnett, onnistuneen comebackin tehnyt ysäriemoihme Quicksand sekä junia pysäyttävä Awolnation.

Viikon 8 Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista näyttää tältä:

Lisää luettavaa