Ensinäyttö: Pekka Laine levytti rakkaudentunnustuksen sähkökitaralle – Esa Pulliainen tarjoaa tulitukea

1.12.2020 10:04

Pekka Laine on monille musiikinystäville tuttu mies Ylen radiojournalistina sekä dokumentaristina. Hän on kuitenkin toiminut pitkään myös muusikkona, ja tällä osastolla hänet tunnetaan parhaiten The Hypnomenin johtohahmona. Hypnomen on paukuttanut instrumentaalimusiikkiaan jo vuodesta 1994, mutta nyt Laine julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa.

The Enchanted Guitar of Pekka Laine on tekijälleen vahvasti henkilökohtainen matka sekä rakkaudentunnustus sähkökitaralle. Laineen mentorina ja kannustajana on toiminut Agentsin kitaramaestro Esa Pulliainen. ”Kitaralegenda istui äänityspöydän takana, loi oikean tunnelman ja valoi uskoa”, levyn julkaisevan Svart Recordsin tiedotusosasto kuvailee yhteistyötä.

Laine, Pulliainen ja multi-instrumentalisti Toni Liimatta tekivät yhdessä albumin, jolla kuuluu vaikutteita niin spagettiwesterneistä, Link Wrayn tuotannosta, Kalifornia-soundeista kuin elektronisesta avaruuspulputuksestakin. Nyt ensi alkuun levyltä esitellään yleisölle single nimeltä Déjà vu. Soundi saa ilon esitellä kappaleeseen tehty musiikkivideo yleisölle, joten tutustu KXP- ja Aavikko -yhtyeiden keikkailmeestä vastaavan Samuli Alapurasen ohjaamaan videoon yläpuolelta! The Enchanted Guitar of Pekka Laine julkaistaan 19. maaliskuuta.

Lisää luettavaa