Pekka Laineen ja kumppaneiden Tulio loihtii vahvaa tunnelmaa – Ensinäytössä Aaveet kannoilla -video

Tällaista jälkeä syntyy, kun laadukkaista radio- ja tv-ohjelmista, Soundin asiantuntevista levyarvioista ja monenlaisista yhtyeistä (The Hypnomen, Mike Bell Cartel) tuttu Pekka Laine yhdistää voimansa Janne Äyräväisen (Ronnie Starr, The Expected) kanssa. Kaverusten ennakkoluuloton musiikkimatkailu täydentyi laulaja Noora Virtasen tullessa mukaan, ja niin oli valmis yhtye nimeltä Tulio. Ensisingle Yyteri ilmestyi tovi sitten, ja nyt on vuorossa niin mitaltaan kuin tunnelmaltaankin eeppinen Aaveet kannoilla. Single ilmestyy suoratoistopalveluihin perjantaina 27.5. mutta kappale ja sen musiikkivideo saavat ensiesityksensä jo nyt Soundissa. Katso video yläpuolelta.

Tulion perusajatuksena on tehdä uutta musiikkia ilman kunkin osapuolen bändihistorioiden painolastia. Elokuussa ilmestyvällä albumilla indie rockin monet haarat kohtaavat Suiciden tyylikkään tylyyden ja David Lynch -tyylisen yöllisen omituisen tunnelman. Yhtye kuvailee, että heidän musiikkinsa lähtökohtina ovat 1950-60-luvun pop-estetiikka, naivismi, selkeät harmoniat ja melodiat.

Aaveet kannoilla -singlen tunnelmaan sopivan road movie -videon on ohjannut ja käsikirjoittanut Theodor Antonius ja kuvannut Lauri Veijalainen.

Tulio. Noora Virtanen, Pekka Laine ja Janne Äyräväinen. (Kuva: Asko Rantanen)