PENNILESS: The Attraction

PENNILESS
The Attraction
A West Side Fabrication

Mitä ihmettä, Penniless on yhä elossa? Hämmästystä tilanne aiheuttaa lähinnä siksi, että bändi on käytännössä lopettanut keikkailun, eikä se muutenkaan ole viime vuosina juuri aktiivisuutta osoittanut. Oletin, että basisti Kuritun pesti Maj Karmassa olisi viimeinen niitti Nakkilan ylpeyden arkkuun, mutta mitä vielä. Täydellinen ”puun takaa”-efekti antaa The Attractionille vielä hieman lisäpotkua, mutta ilman sitäkin kyse olisi laadukkaasta ja tasavahvasta julkaisusta.

Kaikki epäilyt voi haudata heti ensimmäisen kappaleen käynnistyessä. Osuvasti nimetty Action! Muistuttaa sitä, mikä teki takavuosina Pennilessistä maamme parhaan englanninkielisen rock-bändin: hienot ja tarttuvat melodiat, jykevät kitaravallit ja asiaan sopiva ”kieli poskessa”-meininki. Tavallaan tämän palautuminen mieleen on myös sääli, sillä Penniless voisi myös nykypäivänä olla aivan siellä kärkijoukoissa. Se kuitenkin vaatisi hyvien levyjen lisäksi myös todellista aktivoitumista keikkarintamalla. Välillä tuntuu, ettei bändi tätä jaksa edes kovin tosissaan yrittää.

Mutta marmatus sikseen. Pääasia on, että Anolan (2001) jälkeen hieman eksyksissä ollut Penniless palaa The Attractionin myötä kertaheitolla takaisin oikealle raiteelle.