PENNILESS: Rows Of Houses

PENNILESS
Rows Of Houses
A West Side Fabrication

Penniless on kautta aikain paras kotimainen powerpop-yhtye. Tämä ei ole mielipide, tämä on fakta. Nakkilasta maailmalle ponnistanut yhtye on vuosien varrella takonut ääriviivat kokonaiselle rockin sivuhaaralle, jonka toista laitaa on määrittänyt äärimmäinen melodisuus ja toista yltiöpäiset kitaravallit. Tämän yhtälön vallitessa Penniless on suoltanut maailmaan pieniä mestariteoksia.

Rows Of Houses on jälleen kerran onnistunut luku Pennilessin historiaan. Linjansa löytäneen ja siitä jo pitkään voimansa ammentaneen yhtyeen sointiin on hieno upota, varsinkin, kun Penniless on aina muistanut tarjoilla suoraviivaisen runttauksen lomaan hienoja koukkuja. Time Are Roughilla yhtye pistelee väkevästi Hüsker Dü:n hengessä, muistuttaen jälleen kerran Bob Mouldin takana piilevästä nerokkuudesta. Levyltä voi toki halutessaan bongata vivahteita niin Posiesin, Pixiesin kuin Weezerinkin suuntaan, mutta tämä ei mielestäni ole oleellista.

Voimarockin pienenpienessä karsinassa vaikutteet ovat aina kiertäneet kehää, eikä Penniless ole tästä säännöstä poikkeus. Itse sisällön kannalta tällä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, sillä Rows Of Houses kulkee vastustamattomasti omaa reittiään eteenpäin.