PENNILESS: A Cab To The City

PENNILESS
A Cab To The City
West Side Fabrication

Aika moni on tainnut sanoa, että Penniless olisi Millionaire tai vähintään Rich, jos olisi syntynyt jenkkilässä. Suomessa yhtye on saanut hioa melodista mutta tyrnävää voimapoprokitteluaan myyntilistojen sivussa, rikkauksien häiritsemättä. Tätä albumia kuunnellessa on helppo ajatella, että toisaalta parempi niin. Yhtyeen hämmentävä lahjakkuus ja näkemys on ohjautunut laulunkirjoitukseen huumeiden, huippumallien, Lamborghinien ja ultraviileän skenetyksen sijasta.

Suuri osa levystä runtataan äänekkäästi pärisevien kitarakoukkujen varassa. Meno lähentelee vaikkapa Queens Of The Stone Agen modernia rokkia, jossa pettämätön melodiataju pitää tylymmänkin räimimisen kauniina. Hitikästä laululinjaa ja riffintynkää tulee vastaan koko ajan. Tarttuvuutta ei haudata ylimääräiseen indievaikeiluun, vaan sovitukset rakentavat kappaleisiin dynaamista draamaa. Radiopotentiaalin lisäksi musiikissa on kiinnostavan teräviä särmiä.

A Cab To The City on tiukka hittilevy, joka ei tunnu välittävän siitä, huomaako musabisnes tai suuri yleisö sen tiukan hitikkyyden. Asiat on priorisoitu taiteellista sisältöä arvostavan kuulijan mielestä juuri oikeaan järjestykseen.