Kiihkein suomalainen rockbiisi, jonka kuulet tänään on tässä – Ursus Factoryn maaninen Oot pomo!

Allu ja Jussi = Ursus Factory.

Etenkin viime vuonna kovasti keikkalavoilla ja pikkulevyillään ihastuttanut maaninen ja sopivasti vinksahtanut rockduo Ursus Factory julkaisi tänään uuden singlen.

Kappale on nimeltään Oot pomo, ja sehän on ihan pirun kova. Hiki tulee kuunnellessa. Ota siis haltuun tuosta alta ja lue sitten duon (Jussi Pelkonen ja Aleksi Ripatti) vastaukset kiperiin kysymyksiimme!

Uusi sinkkuhan on silkkaa N.E.R.D:iä! Tunnustatteko? 
– Mikä se on? Emme sikäli tunnusta kun emme tunne yhtyettä. Toki on mahdollista että olemme alitajuisesti pöllineet soundin. Tietoisesti tässä on apinoitu vain Justin Timberlakea. (N.E.R.D. = The Neptunes = Justin Timberlaken kulta-aikojen tuottaja, toim. huom.)
Säkeistössä on jotain piiskaushommia, mutta kertsin sinänsä vaikuttavasta kiljunnasta en saanut sanaakaan selvää. Haittaako se?
– Onkohan toimittajan kuulo ihan kunnossa, siinähän sanotaan päivänselvästi että: ”Pomo, oot pomo, poomo, oot pomo.”
Olette duo. Jos tarvitsisitte esimerkiksi säkkipillin tai harpun ääntä niin opettelisitteko soittamaan itse vai etsisittekö ammattilaisen hoitamaan homman? 
– Toistaiseksi on täytynyt aikalailla soittaa kaikki itse kazoopilleistä urkuihin, mutta jouhikkohommat ollaan jätetty Pekko Käpin varmoihin käsiin. Kas, siitä tulikin mieleeni, että ensi lauantaina 8.4 olemme Pekko Käppi K:H:H:L:n ja Motelli Skronklen kanssa Helsingin Korjaamolla keikalla. Saattaapa olla, että jokunen UF-standardikin saa jouhikosta! Tulemme myös Tampereen Klubille K:H:H:L:n lauteenlämmitelijöiksi pössyttelyn vuosipäivänä 20.4.
Ursus Factory on kuin seksi, sitä ei periaatteessa tarvitse mutta kaikki haluaa sitä, paitsi ne jotka ei halua.
Miksi suomalainen musiikkikulttuuri tarvitsee Ursus Factorya? Vai tarvitseeko?
– No ei nyt varmaan tarvitse, mutta kyllä se hyvää tekisi. Jotain kuumaa, kun moni juttu on cool. Ursus Factory on kuin seksi, sitä ei periaatteessa tarvitse mutta kaikki haluaa sitä, paitsi ne jotka ei halua.
Onko vuosi 2017 Ursus Factoryn? Mitä kaikkea teillä on suunnitteilla – pitkäsoittoa viimein? 
– Pitkäsoitto on tulossa! Oot pomo on siitä ensimmäinen maistiainen. Lätty ilmestyy heinäkuussa ja siinä tulee olemaan 10 biisiä. Siitä tulee intensiivinen kokonaisuus ja mahdollisesti eräänlainen kulttiklassikko. Sikäli tää on ehdottomasti Karhun vuosi 2017.
Äskeiseen liittyen: onko musiikkibisneksen syövereistä jo löytynyt Ursus Factorylle ymmärtävä koti?
– Olemme aloittaneet ihanan ja mehukkaan yhteistyön keikkamyyntifirma ALT Agencyn kanssa. Ursus Factoryn mr. manager Anssi Tähtinen pitää huolen, että dipit on kulhossa ja nallet matkalla keikalle. Myydyistä levyistä saadut eurot menevät edelleen lyhentämättömänä Ripatti Entertainmentille (Allun firma).

Oot pomo löytyy myös Spotifysta ja sitä myöten myös Soundin Parasta juuri nyt -soittarilta!


Ursus Factory keikoilla:

8.4. Korjaamo, Helsinki (+ Pekko Käppi K:H:H:L, Motelli Skronkle)
19.4. Tavastia, Helsinki (Nälkä-konsertti, mukana myös Arto Tuunela, Mirel Wagner, Ellinoora, Draama-Helmi ja Karina)
20.4. Klubi, Tampere (+ Pekko Käppi K:H:H:L)