Nihilistisiä tanssiviboja ja muuta miellyttävää – Grave Pleasures avaa odotetun albuminsa lukkoja

Maailmanlopun punkin raunioissa viihtyvä Grave Pleasures on viettänyt maaliskuun Iso-Britanniassa. Beastmilk-nimellä vuosina 2010-15 toiminut orkesteri ei ole ollut sumuisella saarella lomailemassa vaan painamassa hommia – ja duunia on myös paiskittu, sillä yhtyeen myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä uusi pitkäsoitto on nyt nauhoitusten osalta purkissa.

Grave Pleasuresin pääkallonpaikkana toimi Milton Keynesin kupeessa Woburnissa sijaitseva Orgone-studio ja bändin kylmänviileää toimitusta valvoi Jaime Gomez Arellano, jonka työn tuloksia on aikaisemmin kuultu esimerkiksi Ulverin, Paradise Lostin, Ghostin ja Cathedralin julkaisuilla.

– Jaimen kanssa työskenteleminen oli meille hyvin luonnollinen valinta, sillä hän on tuttu kaveri Hexvessel-yhteistyömme kautta. Kitaristimme Juho Vanhanen taas tuntee Jaimen Oranssi Pazuzun studiosessioiden ansiosta, kertoo laulaja Mat ”Kvohst” McNerney .

– Orgone-studio sijaitsee nykyään Bletchleyssa. Paikkakuntahan oli toisen maailmansodan aikoihin varsin merkittävä, sillä siellä sijainneesta komentokeskuksesta onnistuttiin lähettämään runsaasti vääriä tietoja akselivaltojen riesaksi. Toisin sanoen Bletchleyn ilmapiiri soveltuu erittäin hyvin Grave Pleasuresin post-apokalyptisen punkrockin taltioimiseen.

Grave Pleasures on nyt julkaissut videomuotoisen studiopäiväkirjan, jonka pariin pääsee tuossa alempana.

– Tuleva levymme tekee osaltaan paluuta Beastmilk-aikakauden ”nihilististen tanssivibojen” maailmaan. Samalla kuitenkin jatkamme matkaamme eteenpäin myös Dreamcrash-albumin tunnelmissa. Monen mielestä Grave Pleasures saattaa uudella pitkäsoitolla ”palata ruotuun”, mutta meille tuleva levykokonaisuus edustaa taas uutta askelta tällä maailmanlopun polulla. Kliimaksi on vasta alkamassa…