Tavastia-johtaja Juhani Merimaalla on sinulle tärkeää asiaa: rasisminvastainen keikkakesä alkakoon!

2.6.2016 09:57

Britanniassa vuosina 1976–81 toimineen Rock Against Racism -liikkeen vaiheita kuvanneen Syd Sheltonin töistä kasattu valokuvanäyttely avattiin eilen Helsingin Tiketti-galleriassa. Avajaisten kunniaksi järjestettiin myös Tavastialla juhlakonsertti, jossa esiintyivät muun muassa Tuomari Nurmio, Mira Luoti ja The Valkyrians. Näyttely on avoinna elokuun alkuun saakka.

Itse Tavastian voimahahmo Juhani Merimaa julkaisi Rock Against Racism Finlandin Facebook-sivuilla haasteen ja kannanoton rasisminvastaisen keikkakesän puolesta. Merimaa kehottaa yleisöä ottamaan kantaa ja puhumaan viestinnässään avoimesti rasismia vastaan sekä julkaisemaan sosiaalisessa mediassa rasisminvastaisia kannanottoja.

Lue koko Merimaan haaste alta. Soundi suosittelee!

Tule mukaan viettämään rasisminvastaista keikkakesää!

Vietämme kesällä 2016 Suomessa rasisminvastaista keikkakesää kunnianosoituksena Brittiläiselle Rock Against Racism -liikkeelle.

Mukanamme tätä viestiä ovat viemässä Ihmisoikeusliitto, Amnestyn Suomen osasto, Suomen etnisten suhteiden neuvottelulautakunta Etno ja Meillä on Unelma -liike.

Rasisminvastainen keikkakesä alkaa kansainvälisellä Syd Sheltonin Rock Against Racism- valokuvanäyttelyllä, jonka Tiketti Galleria tuo yhdessä Lontoon Suomen Instituutin kanssa. Tavastialla avajaiskonsertissa esiintyy myös ilahduttavan suuri joukko artisteja, mm. Mira Luoti, Pelle Miljoona, Tuomari Nurmio, The Valyrians, Tiisu ja Pää Kii tuoden esiin kantaansa suvaitsevamman Suomen puolesta.

RAR-liikettä vuosina 1979-81 dokumentoineen valokuvaaja Syd Sheltonin kuvat ovat Tiketti Galleriassa nähtävillä 2. elokuuta saakka.

Suomessa ja muuallakin Euroopassa on rasismi on arkistunut. Velvollisuutemme on tehdä työtä tätä kehitystä vastaan. Aloittakaamme siitä, että suomalaisista klubeista, jäähallikonserteista, festareista ja kaikista musiikkitapahtumista pienimmistä suurimpiin, tehdään rasismista vapaita alueita kesällä 2016.

Toivomme, että mukaan lähtevät niin bändit, festarit, keikkajärjestäjät, tapahtumapaikat kuin yleisökin.

Ilahduttavan moni on mukaan jo lupautunutkin, mm. Tavastia, Ruisrock, Ilosaarirock, BättreFolk ja Faces sekä moni muu.

Miten toimia:

– Ota kantaa ja toimi avoimesti viestinnässä rasismia vastaan

– Puhu aiheesta keikoilla

– Puutu keikkapaikoissa mahdollisesti ilmenevään rasismiin

– Twiittaa, julkaise Facebookissa ja instagrammaa rasisminvastainen kannanotto tai useampi hashtagilla ‪#‎rarfinland‬ ja ‪#‎rockagainstracism‬. Teksti, kuva tai video – luovuus kukkimaan!

Lisää luettavaa