Artisti: Entombed A.D.

Parantumatonta syöpää vastaan kamppaileva LG Petrov puhuu: ”Hoidot ovat todella rankkoja”

Entombed-veteraani LG Petrov sai muutama kuukausi sitten synkkiä uutisia, kun hänellä todettiin sappitiehyiden syöpä. Laulaja kertoi asiasta julkisesti muutama viikko sitten, ja hänelle pystytettiin saman tien myös Gofundme-sivusto, jonka kautta yleisö voi halutessaan tukea metalliveteraania taloudellisesti. Tukea onkin löytynyt kiitettävästi: 500 000 kruunun (n. 48 500 euroa) tavoitesumma on likipitäen saavutettu.

Esa Holopaisen kuvat kertovat armottomasta olutsodasta Amorphisin ja Entombedin välillä

Pojat on poikia, voi tässä tapauksessa todeta, ja nyt väljähtänyttä sanontaa käytetään sen parhaassa mahdollisessa merkityksessä. Amorphis esiintyi eilen Tukholman Fryshusetissa, ja Esa Holopaisen Instagram-päivityksen perusteella paikalle oli kutsuttu vanhoja aseveljiä 1980–90-lukujen taitteesta. Muun muassa alkuaikojen Entombed-laulaja ja nykyään Entombed A.D. -yhtyettä johtava LG Petrov oli paikalla – ja Amorphis oli varustautunut vierailuun asianmukaisesti.

Entombedilla hyvin erikoiset kuviot – laulajalla yhtye, kitaristilla alkoholituote

Entombed A.D. -nimellä nykyään operoivaa tukholmalaista Entombedia liidaa nykyään laulaja Lars-Göran Petrov, joka kyllästyi odottelemaan kitaristi Alex Hellidin uusia riffejä ja ”kiertueintoa”. Petrovin mukaan ”bändi halusi rundata ja julkaista uusia levyjä, mutta Alex tahtoi vain istua kotona”.