Viikatteen Kaarle ja vuoden kovimmat biisit – Arvatkaa, löytyykö Lemmy listalta?

20.12.2014 16:44
Viikatteen seuraavan studioalbumin materiaalia hiljalleen kasaava ja Marko Haaviston kanssa yhteislevytyksen albumin ensi vuoden alkupuolella julkaiseva Kaarle Viikate on löytänyt uusia mainioita kappaleita tänä(kin) vuonna.

Katsotaanpa sitten, mitä ihmettä listalta löytyy Agentsin, Entombedin ja 69-vuotispäiviään pian juhlivan Lemmy Kilmisterin lisäksi…

Agents & Vesa Haaja: El Camino Real 

– Esa Pulliainen on jossain todennut, ettei omia biisejä kannata tehdä, koska maailma on täynnä hienoja ralleja. Ja toden totta, taas on kaikukitaroinnin ykkösnyrkki kaivanut uutukaiselle kappaleen, jonka tahdissa pari sataa kilometriä keskiviivaa vilahtaa kuin sadankymmenen aidat. 
 

Choir Of Young Believers: Hollow Talk
Saga Norén ja myrkynvihreä Porsche! Toisin sanoen Silta-sarja on puhtainta mahtavuutta ja tämä tunnuskappale pysäyttää joka kerta. Choir Of Young Believersin levy on tosin muilta osiltaan valitettavan turhanaikaista villaslipoveriin puhaltelua.

 
Emigrate: Rock City (featuring Lemmy Kilmister)
– Tämä on ainoa kappale, jota on tullut kuunneltua Rammstein-RIchardin kipparoiman Emigraten uudelta albumilta. En edes uskalla tutustua muihin biiseihin, koska pettymys saattaisi olla tosiasia. Tämä on sitä vastoin erittäin onnistunut ralli – samaa tasoa kuin Slashin debyyttisoololta löytyvä Dr. Alibi. 
 

Lions: Girl From The North Country
-Tämä tuli aivan puskista. Ensimmäisellä kuuntelukerralla luulin tätä Killing Jokeksi ja vasta kuukausia myöhemmin sain tietää, että kyseessä on Bob Dylanin biisi, jonka hän kirjoitti aikoinaan suomalaisesta tyttöystävästään. Myös Lions kuuluu niihin yhtyeisiin, jonka omaa tuotantoa ei viitsi lähteä enemmän kaivamaan, kun siellä törmää vain pettymykseen.
 
 
Entombed A.D.: The Underminer
– Minulla ei hajuakaan, kuka on tehnyt nämä uuden E:n kappaleet, mutta perinteet on joka tapauksessa imetty hyvin verenkiertoon. Groove ja rouheus ovat hyvin läsnä. Saippuaoopperat siis sikseen ja keskitytään olennaiseen…

Lisää luettavaa