Entombedilla hyvin erikoiset kuviot – laulajalla yhtye, kitaristilla alkoholituote

Entombed A.D. -nimellä nykyään operoivaa tukholmalaista Entombedia liidaa nykyään laulaja Lars-Göran Petrov, joka kyllästyi odottelemaan kitaristi Alex Hellidin uusia riffejä ja ”kiertueintoa”. Petrovin mukaan ”bändi halusi rundata ja julkaista uusia levyjä, mutta Alex tahtoi vain istua kotona”.

Hellid tulistui Entombedin aktivoitumisesta ilman häntä ja Petrov päättikin pyörittää orkesteria Entombed A.D.-nimellä, vuosia vievien lakikiistojen välttämiseksi.

Hellid haluaa kuitenkin osansa ”Entombed-tuoteperheen” liikevaihdosta, vaikka ei enää olekaan mukana orkesterin toiminnassa. Nytpä mies onkin perustanut yhtiön, joka aikoo jatkossa kaupata Entombed-nimisiä oluita. Tai ainakin olutta. Ja hän on nyt saanut Ruotsin patenttitoimistolta luvan aloitta juomien tuotanto. (Toisaalta, toivottavasti Hellid ei ole yhtä hidas oluen panija kuin riffien kirjoittaja).

Petrov on (totta kai) tulistunut Hellidin aikomuksista, mutta laulajan valitus ei ole mennyt läpi eri oikeusasteissa. Hänellä on siis hallussaan bändi, mutta Hellidillä on taas juomapuolen kontrolli.

Eipä sitä olisi ihan tällaisia kuvioitakaan osannut odottaa 90-luvun alussa, kun Entombedin klassinen debyytti Left Hand Path puhdisti korvakäytäviä varsin tehokkaasti.

Entombed A.D.:n uusi tuotos kantaa nimeä Dead Dawn. Mikähän sen tulevan oluen nimi on? Olisiko joku näistä: Bitter Beer, Sinners Beer, Blessed Beer, Severe Beer, Rotten Beer tai Wolverine Beer?