Parantumatonta syöpää vastaan kamppaileva LG Petrov puhuu: ”Hoidot ovat todella rankkoja”

19.8.2020 09:40

Entombed-veteraani LG Petrov sai muutama kuukausi sitten synkkiä uutisia, kun hänellä todettiin sappitiehyiden syöpä. Laulaja kertoi asiasta julkisesti muutama viikko sitten, ja hänelle pystytettiin saman tien myös Gofundme-sivusto, jonka kautta yleisö voi halutessaan tukea metalliveteraania taloudellisesti. Tukea onkin löytynyt kiitettävästi: 500 000 kruunun (n. 48 500 euroa) tavoitesumma on likipitäen saavutettu.

Petrov kertoi kamppailustaan seikkaperäisemmin Metal Hammerin haastattelussa. Laulaja vakuuttaa pysyvänsä positiivisena, vaikka parantumista ei ole näköpiirissä.

”Saan tietää enemmän, kunhan tapaan lääkärini”, Petrov sanoo.

”Koska olen vielä verrattain nuori [48 vuotta, toim. huom.], lääkäri on toiveikas sen suhteen, että syövän leviäminen olisi mahdollista estää tai kasvain voisi jopa pienentyä.”

Petrov on jo aloittanut kemoterapian, joka tunnetusti ei ole mitään kevyttä kutittelua. Muusikko kertookin hoitojen uuvuttavan pahanpäiväisesti.

”Se on kovaa hommaa. Tulet erittäin, erittäin heikoksi. Saat kaikenlaisia kortisonipillereitä, joiden vuoksi et saa nukuttua. Lisäksi saat pahoinvointia hillitseviä lääkkeitä. Mutta jos otat unilääkkeitä, ne haittaavat näiden ensin mainittujen tehoa”, Petrov kertoo.

”En nukkunut viime yönä lainkaan. Odotin, kunnes paikallinen ruokakauppa aukesi aamukahdeksalta, ja laitoin vaatteet päälle ja kävelin sinne. Matkaa oli vain pari kilometriä, mutta minun piti pysähtyä kolmesti lepäämään. Kroppa käy uskomattoman heikoksi.”

Läpi haastattelun Petrov kuitenkin sanoo olevansa loppujen lopuksi hyväntuulinen kaveri, eikä asia ole muuttunut syövänkään vuoksi. Hän lopetti tupakoinnin ja juopottelun heti diagnoosin jälkeen, mikä on edesauttanut vointia, ja yleisöltä sekä kollegoilta tullut tuki lämmittää mieltä. Esimerkiksi Behemothin Nergal ja Slipknotin Jay Weinberg ovat kannustaneet Petrovia taistelemaan.

”Käykää seulonnoissa, ihmiset. Sitä ei koskaan tiedä. En soisi tätä paskaa kenellekään. Pitäkää itsestänne huolta ja käyttäkää maalaisjärkeä”, Petrov sanoo haastattelun lopuksi.

Lisää luettavaa