Vuosien riitojen päätös: Entombedin alkuperäisjäsenet hyvästelivät LG Petrovin tunteikkaalla viestillä

LG Petrov.
Saku Schildt

Uutinen Entombed-laulaja LG Petrovin kuolemasta nostatti paljon surua metalliympyröissä. Kaikenlaiset muusikot aina Amorphisin, Slipknotin, Megadethin ja Scorpionsin jäseniä myöten julkaisivat jäähyväisviestejä sosiaalisessa mediassa, faneista nyt puhumattakaan. Yhdestä suunnasta ei aihetta kuitenkaan ensi alkuun kommentoitu: Entombedin alkuperäisen miehistön riveistä.

Tämä oli sikäli ymmärrettävää, että Petrovin ja entisten yhtyetovereiden välit olivat pitkään kehnot. Osapuolet kävivät esimerkiksi kamppailua Entombed-nimen käytöstä, ja lopulta 2010-luvulla maailmassa toimi kaksikin Entombedia: perustajajäsenten Alex Hellidin, Uffe Cederlundin ja Nicke Anderssonin tähdittämä perus-Entombed ja LG Petrovin keulakuvittama Entombed AD. Anderssonin ja Petrovin riidat juontuivat aina 1990-luvun alkuvuosiin saakka.

Nyt Blabbermouth uutisoi Hellidin, Cederlundin ja Anderssonin julkaisseen yhteisen tiedotteen, jossa kolmikko hyvästelee entisen bänditoverinsa. Tässä vaiheessa ei riidoista enää puhuta.

”Kaikki ne vuodet, kaikki ponnistelut, kaikki unelmat, kaikki kamppailu, kaikki palkinnot, huumori, nauru ja kyyneleet. Tämä on ollut hemmetin pitkä matka, josta riittää upeita muistoja”, muusikot kirjoittavat.

”Kaikki, mitä koimme ja mille nauroimme yhdessä, pienet ja suuret asiat, aina teini-ikäisistä lapsista melkein täyskasvuisiksi aikuisiksi asti. Sinun legendaariset lohkaisusi, kaikki ’LG-ismit’, löytävöt jonain päivänä varmasti tiensä sanakirjaan. Miten muka voi kiistellä sellaista väittämää vastaan, että ’turkkilaiset keksivät pizzan 1970-luvulla Tukholman Bredängissä’?”

”Perheesi sekä toinen, suurempi perheesi ovat ajatuksissamme – kaikki ystäväsi ympäri maailmaa. Elät edelleen kaikissa heissä. Kaipaamme sinua ikuisesti, perheenjäsentämme, ja kannamme lämpimiä muistoja mukanamme. Lepää rauhassa, LG.”

Toivoa sopii, että osapuolet ehtivät sopia välinsä jo silloin, kun Petrov oli vielä elossa. Joka tapauksessa Entombedin loppuaikoja leimannut hämminki on nyt lopullisesti historiaa, ja hyvä niin.