Demoefekti 24/2018

OJJ

Tällä kertaa Demoefektissä OJJ, Sarof, Lost Kingdom ja Kolaus.

OJJ

Joensuun OJJ on ennenkin lähettänyt Demoefektiin kiinnostavaa materiaalia, mutta nyt miehen musiikki alkaa olla jo erinomaista. OJJ ei ole hylännyt chiptunea ja 8-bitia, mutta nyt mukaan on tullut aggressiivinen klubiviba, joka istuu musiikkiin täydellisesti. Modepressio toimii sävellyksellisesti ja dynaamisestikin todella hyvin. Biisin progressiot tuntuvat täysin luonnollisilta, mutta nostavat biisin jo alkuun korkeaa energiatasoa askel askeleelta. Kolmen minuutin elektrobiisiksi tämä on aika eeppinen. Ainoastaan ihan viimeisiin sekunteihin olisi toivonut vahvempaa lopetusta. Viikon paras.

facebook.com/pg/OJJMusic

SAROF

Lappeenrannan Sarof soittaa raskasta modernia metallia. Kitarat murisevat matalavireisinä ja laulu on death metal -vaikutteista. Mark of Us on aika suoraviivainen biisi, mutta sen dynamiikassa on esimerkiksi Lamb of Godiin tai Gojiraan verrattavia hyvin toimia hetkiä. Bändi soittaa taitavasti ja biisi on paikoittain sävellyksellisesti erittäinkin oivaltava. Olisi tässä kuitenkin vielä vähän hiottavaa. Soundien pitäisi olla tukevammat ja selkeämmät. Ja vaikka sävellys onkin hyvää, pitäisi sitäkin vähän tiukentaa. Esimerkiksi kitarasoolo on kuin eri biisistä.

facebook.com/SAROF-band

LOST KINGDOM

Rovaniemen Lost Kingdom soittaa melodista alternative metalia. Kitarasoundeista, melodioista ja lauluäänestä tulee ensimmäisenä mieleen Dream Theater, mutta Lost Kingdomin musiikki on suoraviivaisempaa ja popimpaa. Vaikka kikkailuun ei sorrutakaan, bändi soittaa ja laulaa erittäin puhtaasti ja tarkasti. Myös soundit ovat täysin ammattimaista tasoa. Biisi on hyvin sävelletty ja siinä on tarttuvia melodioita, mutta neliminuuttisena se on ylipitkä. Lyric-video alleviivaa vähän keskinkertaisia sanoituksia.

facebook.com/LostKingdomband

KOLAUS

Kolauksen punk rock on vahvasti kasarivaikutteista. Niin kitarasoundit kuin laulun efektitkin lainaavat 80-luvun alun post punk -bändeiltä. Melodioiden puolesta bändiä voisi verrata Sielun Veljiin, mutta dynaamisesti ollaan lähempänä Joy Divisionin junnausta. Laadullisesti Kolaus ei kuitenkaan vielä ole kovin lähellä mainittuja yhtyeitä. Yksinkertaiset, dynamiikattomat biisit vaativat erittäin hyvän sävellyksen toimiakseen. Kyttäduossa ei sinänsä ole isompaa vikaa, mutta toteutustapansa takia se käy lopulta vähän tylsäksi. 

facebook.com/kolaus.official


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.