Ex-Pantera -keulakuva selittää rankkaa ”natsikohua” – ensimmäistä kertaa omin sanoin

Panteran kulta-aikojen solisti Phil Anselmo on puhunut amerikkalaiselle Decibel-lehdelle. Laulaja palaa jutuissaan alkuvuoteen, jolloin hän kohotti kätensä niin sanottuun natsitervehdykseen ja karjui ”white poweria” lavalta käsin – vieläpä edesmenneen Pantera-kitaristi Dimebag Darrellin muistotilaisuudessa.

Anselmon toiminta herätti luonnollisesti suuria tunteita monissa kollegoissa. Muun muassa Anthraxin Scott Ian, Machine Headin Robb Flynn ja Children Of Bodomin Alexi Laiho avasivat sanaiset arkkunsa.

Taannoin, siis viime tammikuussa, Anselmo kertoi typeryyksiensä syyksi suuren humalatilan, joka johtui takahuonetiloissa nautitusta valkoviinistä (siitä siis tuo ”white power”). Muusikko painottaa edelleenkin olleensa vahvasti humaltunut (”tiedän, se ei ole mikään puolustus”) ja hän myös lisää ”valkoviinitarinaan” erään ulottuvuuden.

– Suutelin backstagella King’s X:n Doug Pinnickiä suoraan suulle ja hän sanoi: ”Phil, sinähän tuoksut hyvälle”, viitaten nauttimaani alkoholiin. Doug on tummaihoinen ja vitsailin hänenkin kanssaan valkoisesta voimasta, jolla viittasin siis viiniin, kertoo Anselmo.

Anselmo nostaa esiin myös erään uuden seikan kohua herättäneen illan varrelta.

– Yleisössä oli joukko v**tumaisia tyyppejä, jotka kutsuivat minua rasistiksi. He huutelivat kavahdettua ”R-sanaa” jonkun matkan päästä, kerta toisensa jälkeen, ja aloin hermostua totaalisesti. Kutsuin heidät myös lavalle: ”Tulkaapa tänne ja kertokaa minulle sama asia pää naamaani”. He eivät tietenkään uskaltaneet tulla.

– En olisi tietenkään saanut provosoitua heidän kommenteistaan, mutta lopulta nostin käteni ja huusin ”white poweria”, ikään kuin heitä ärsyttääkseni, mahdollisimman mustan huumorin sävyttämänä. Olisiko minun pitänyt tehdä niin? Ei todellakaan. Haluaisinko tehdä asian tekemättömäksi? Tietenkin.

– Mutta että olenko rasisti ja uskonko sellaiseen sontaan? En todellakaan, en missään nimessä.

Soundin alkuperäinen uutinen aiheesta löytyy täältä.