Artisti: Pantera

15 vuotta Dimebag Darrellin kuolemasta – tästä kiintoisaa katsottavaa paitsi miehen faneille myös kaikille kitaristeille

”Dimebag” Darrell Lance Abbott menehtyi tasan viisitoista vuotta sitten vuoden 2004 joulukuussa Ohion Columbuksessa. Mies oli tuolloin esiintymässä Damageplan-yhtyeen kanssa Alrosa Villa -klubilla, kun Nathan Gale -niminen mielenterveysongelmainen katsoja hyökkäsi kesken keikan lavalle ja ampui Abbottin, tappaen samalla kolme muuta ja haavoittaen vielä kolmea henkilöä.

Ghost hämmensi pahaa-aavistamattoman yleisön äkillisellä Pantera-ohjelmanumerolla

Miten sujuu Ghostilta Panteran tuotanto? Näinkin erikoiseen kysymykseen saatiin vastaus Yhdysvaltain Herhseyssä 24. lokakuuta, kun orkesteri pohjusti normaalia encore-osiotaan ryhdikkäällä Walk-esityksellä. Kappalevalinta ei ole tälle yhtyeelle se kaikkein ilmeisin mahdollinen, mutta nasevastihan se kasvottomilta ghouleilta yllä olevalla videolla lähtee. Kappaleen alkutahdit kajahtavat ilmoille kohdassa 6:45.

Pantera-kiertue on edelleen puheissa – kitaristiehdokas Zakk Wylde kertoo ajatuksiaan aiheesta

Uudesta Pantera-kiertueesta kuuluu tasaisin väliajoin huhuja. Se lienee näkökulmakysymys, pitäisikö projektin yhteydessä puhua reunionista, tribuuttiprojektista vai mistä, mutta yleisimmän version mukaan laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown voisivat lähteä esittämään klassikkoyhtyeen tuotantoa kitaristi Zakk Wylden tuella. Wylde ottaisi hoitoonsa vuonna 2004 kuolleen Dimebag Darrellin tontin, ja joku sopiva rumpali paikkaisi vuonna 2018 menehtynyttä Vinnie Paulia.