Axl Rosen ensimmäinen virallinen haastattelu vuosiin – ”Haluan tehdä Brian Johnsonille kunniaa”

Axl Rose esiintyy ensimmäistä kertaa AC/DC:n kanssa Lissabonissa 7.5.
6.5.2016 09:01

BBC haastatteli AC/DC:n Angus Youngia ja Brian Johnsonin tuuraajaksi kiinnitettyä Axl Rosea Music Breakfast -ohjelmassa. Tämä oli Axl Rosen ensimmäinen virallinen haastattelu viiteen vuoteen.

Rose vahvisti BBC:lle, että hän lähestyi AC/DC:n managereita nähdessään uutiset Johnsonin kuulo-ongelmista ja tarjosi auttavaa kättä, vaikkei ollutkaan varma, pystyykö hän vetämään kaikkia setin kappaleita.

– Tiesin, että yhtyeelle tulee vaikeuksia jo myytyjen ja myyntiin tulevien keikkojen suhteen. Joten ajattelin tarjota apuani, jos vain pystyn siihen ja yhtye on kiinnostunut, Rose kertoi.

– Olen toisaalta innoissani, mutta minusta tuntuu epäsoveliaalta tavallaan juhlia toisen kustannuksella. En ole täällä sen vuoksi. Koko tilanne on hyvin valitettava. Kunnioitan Briania suuresti. Hän on mahtava laulaja ja hänen juttujaan on haastava laulaa, varsinkin osa Back In Black -kamasta on todella vaikeaa.

– Yritän vain tehdä kappaleille oikeutta fanien vuoksi, Rose sanoo.

Angus Young kertoi BBC:lle keskustelleensa Johnsonin kanssa pitkään ennen Brianin päätöstä jättää kiertue kesken. Young toteaa yhtyeen nähneen uransa aikana jo tarpeeksi vastoinkäymisiä (Malcolm Youngin dementia, Bon Scottin kuolema), joten näihin asioihin suhtaudutaan erityisellä varovaisuudella.

– Sitä toivoo toveriensa lähtevän täydessä iskussa, ilman tragedioita, Angus sanoo.

– Brian halusi sydämessään jatkaa kiertueen loppuun, mutta hän teki vaikean päätöksen. Asia tuli meillekin yllätyksenä. Päätös oli hänen.

Lisää luettavaa