Nightwishillä taas suuri päivä: Uusi albumi on… VALMIS!

15.1.2015 18:16

Maaliskuun lopulla ilmestyvä Nightwish-albumi Endless Forms Most Beautiful on masteroitu. Tätä studiotermiä tuntemattomille kerrottakoon, että odotettu pitkäsoitto on valmis viimeistä yksityiskohtaa myöten. Masteroinnista Helsingin Finnvox-studiolla huolehti yhtyeen luottomies Mika Jussila. Itse asiassa mastereita on kolme: virallisen albumin lisäksi masteroinnin kohteena ovat olleet orkesteri- ja instrumentaaliversio.

– Levyn materiaali alkoi hiljalleen kasautua kesällä 2013, joten puolentoista vuoden urakka tässä on takana. Minulla ei kuitenkaan ole yhtään tyhjä olo, vaikka pitkä levytysprojekti onkin nyt päättynyt. Sekin tietysti auttaa, että albumista tuli tismalleen sellainen, jota lähdimme aikoinaan tekemäänkin. Olen sataprosenttisen tyytyväinen, Tuomas Holopainen sanoo.

Asteikolla 0-10, kuinka helpottunut nyt olet?

– Olen toki helpottunut tässä vaiheessa projektia, mutta en suinkaan vuoksi, että projekti olisi ollut esimerkiksi raskas. Päinvastoin: tämähän on ollut pelkästään äärimmäisen mielenkiintoista, kivaa ja innostavaa aikaa. Seuraavaksi ryhdymme keskittymään levyn promootioon ja kiertueisiin, joten tekemistä riittää!

Soundin Facebookista löytyy muutamia kuvia!

Lisää luettavaa