Queen-kitaristi kiinnitetty vaihteeksi aivan muille festareille kuin rockfestareille – ja todella kovaan seuraan

30.5.2016 12:01

Perjantaina Helsingin Kaisaniemessä konsertoivan Queen-yhtyeen Brian May on paitsi taitava kitaristi ja eläinaktivisti, myös tutkinnon suorittanut astrofyysikko. May onkin mukana Teneriffan Starmus-festivaaleilla, jossa hän puhuu yhdessä alan kovimpien tekijöiden kanssa.

Kolmatta kertaa järjestettävä festivaali on omistettu ei enempää eikä vähempää kuin itse Stephen Hawkingille. Hawkingin ja Mayn lisäksi luennoivat myös muun muassa Neil deGrasse Tyson, Brian Cox ja Richard Dawkins.

Koska May on yksi festivaalin primus motoreista, on myös musiikki osa ohjelmistoa. Sonic Universe -konsertin tulevan kesän esiintyjinä ovat esimerkiksi Hans Zimmer, Sarah Brightman, Rick Wakeman, Anathema sekä astronautti Chris Hadfield, jonka avaruudessa kuvattu versio Space Oddity -kappaleesta nousi yhdeksi katsotuimmista tribuuttivideoista David Bowien kuoltua. Hadfield esittää konsertissa Bowien kappaleita Wakemanin säestämänä.

– Starmus antaa mahdollisuuden viettää aikaa todella inspiroivien ihmisten kanssa Teneriffan kuvankauniissa ympäristössä, Brian May kertoi Wired-lehdelle, kuvaillen festivaalia hyvin opettavaiseksi ja tulevaa ohjelmistoa festivaalin historian parhaimmaksi.

Starmus järjestetään 27.6.-2.7. Tieteestä ja taiteesta pääsee nauttimaan 700 euroa kustantavaa pilettiä vastaan (opiskelijat puoleen hintaan).

Lisää luettavaa