Mitä ihmettä tämä on? Turmion Kätilöt julkaisi vuoden taatusti omintakeisimman olutmainoksen

Kuopiolaisorkesteri havainnollistaa, että kaiken voi tehdä myös aivan toisin.
10.5.2016 16:32

Huhtikuun lopulla kerroimme Turmion Kätilöiden aikeista lanseerata oma Pimeyden morsian -nimikko-oluensa.

Kuten todettua, kyseessähän ei ole aivan mikä tahansa litku, vaan valikoituihin ravintoloihin saataville toimitettava Imperial Stout, joka ei kainostele pyrkimyksissään:

”Pitkällinen turhautuminen jo markkinoilla olevien bändioluiden laatua kohtaan herätti ajatuksen, joka lopulta päätyi yhtyeen ja panimon yhteiseen tavoitteeseen luoda maailman paras bändiolut”, kirjoitti orkesteri Facebook-sivuillaan asian julkistamisen aikaan.

Tähän kaikkeen ja mihin tahansa muuhunkin olueen edes välillisesti liittyvään suhteutettuna pian saataville lipuvan tuotteen nyt julkaistu promovideo on vähintäänkin hämmentävä. Hyvin suurella todennäköisyydellä puhumme peräti vuoden omaleimaisimmasta olutmainoksesta. Ole hyvä ja tarkasta itse:

Sellaista.

Pimeyden morsian lanseerataan Tampereella 26.–28.5. järjestettävällä Suuret oluet – Pienet Panimot -olutfestivaalilla, jonka jälkeen yhtyeen yhdessä Iso-Kallan Panimon kanssa suunnittelemaa juomaa on mahdollista päästä maistelemaan myös muilla Suuret Oluet – Pienet Panimot -etapeilla (Lahti, Helsinki ja Jyväskylä) sekä seuraavissa ravinteleissa:

Brewdog, Helsinki
Maltainen Riekko, Helsinki
Villi Wäinö, Helsinki
Vaappuva Ankka, Espoo
Gastropub Nordic, Tampere
Kultainen Apina, Tampere
Oluthuone Leskinen, Oulu
Cafe Rooster, Oulu
Cosmic Comic Cafe, Turku
Brewdog, Turku
60’s Palaver, Joensuu
Malja, Kuopio
Bierstube, Kuopio
Ottopoika, Kuopio
Henry’s Pub, Kuopio
Gloria, Kuopio
Intro, Kuopio

Lisäksi: Turmion Kätilöiden mukaan nimi Pimeyden morsian keksittiin ryhmän Hoitovirhe-debyyttialbumin (2004) samannimisestä kappaleesta. Olutlanseerauksen kunniaksi kyseinen biisi tullaankin päivittämään uuteen uskoon ja julkaisemaan 27.5. sekä digitaalisesti että ”rajoitettuna fyysisenä painoksena”, jolta löytyy myös Pimeyden morsiamen 2000-luvun alussa tehty, aiemmin julkaisematon demoversio.

Oluen pohjalta tehdään myös Turmion Kätilöt -nimikkomenu kuopiolaiseen Ravintola Introon.

Lisää luettavaa