HARDCORE SUPERSTAR: Split Your Lip

Arvio julkaistu Soundissa 12/2010.
Kirjoittanut: Juha Leveelä.

”Lähdetkö katsomaan Hardcore Superstaria helmikuussa?” kysyi ystäväni päivää aiemmin kuin olin saanut tämän levyn käsiini. ”Enpä taida, ei ole koskaan oikein napannut”, vastasin tuolloin. Nyt on toinen ääni kellossa.

Arvio

HARDCORE SUPERSTAR
Split Your Lip
Gain

”Lähdetkö katsomaan Hardcore Superstaria helmikuussa?” kysyi ystäväni päivää aiemmin kuin olin saanut tämän levyn käsiini. ”Enpä taida, ei ole koskaan oikein napannut”, vastasin tuolloin. Nyt on toinen ääni kellossa. ”Wanna know sadistic girls, spend some time with me”, ärjyy Jocke Berg avausraidalla. Tahdon, totisesti tahdon!

Split Your Lip on pirun kova rocklevy. Se soi vapautuneesti ja on hengästyttävä, mutta myös ilmava. Kiitokset tuottajanpallilla istuneelle Tobias Lindellille, joka on myös levyn miksannut. Biisi toisensa perään tarjoaa mukana laulettavia melodioita, mehukkaita koukkuja sekä suurenmoisia kertosäkeitä. Mitään uutta albumi ei genreensä lisää, mutta se on tarpeeksi rouheaa ja röyhkeää soittamaan suurimman osa kumppaneistaan suohon.

Biiseistä Here Comes That Sick Bitch on turha ja mitään sanomaton akustinen hengähdyshetki, jota ei olisi tarvittu. Myös levyn päättävä Lovin’ The Dead -balladi joutaisi pois. Suutari pysyköön lestissään, sillä näissä vedoissa bändi on heikoimmillaan. Lisättäköön vielä luomuinen Suomi-brändi-lisäpiste Guestlistin introsta.

Lisää luettavaa