”Hei sori, mut ei meil oo enempää biisejä” – Children Of Bodom katsoo taakse ensi keväänä

16.12.2016 18:26

Children Of Bodom kiertää Eurooppaa ensi keväänä. Rundin teemana on orkesterin parikymppisten juhlinta ja luvassa onkin varsinaisia vanhan liiton COB-fanien toiveiltamia.

Soundin edustajalle muistuu mieleen eräskin Bodom-keikka Tampereen Klubilla vuonna 1997. Keikka taisi tapahtua torstai-iltana, eikä porukkaa ollut eksynyt paikalle aivan kamalasti. Raivoisasti riuhtonut bändi soitti lyhyehkön setin, sillä repertuaarista ei tuolloin yksinkertaiseti löytynyt enempää materiaalia. Something Wild -debyyttihän kestää noin puoli tuntia.

– Paljon kyllä soitettiin keikkoja silloin Suomessa, tai sillon se ainaki tuntu siltä. Siellä oli monia paikkoja, missä ei sen koommin olla käyty: Rauman Baarikaappi, Varkauden Rock Cafe ja niin edelleen. Tuolla jälkimmäisessä lavahan oli niin sanotusti kulmassa ja backstage taas oli salin toisessa kulmassa. Kun oltiin taas soitettu kaikki biisit ni yritettiin poistua estradilta, mutta pari innokkainta fania ei päästäny meitä lavalta pois. Me oltiin, et hei sori mut ei meil oo enempää biisejä, muistelee basisti Henkka T. Blacksmith hymyssä suin.

– Soitettiin Tampereella myös Pakkahuoneen puolella, ku lämpättiin HIMiä ja Stratoja. Aikataulut veny, ja kun me päästiin tekemään linjacheckiä ni klubin ovet aukesi ja jengi syöksy siihen eturiiviin. Jäi sit se tsekki aika lyhyeksi!

Mistä tämä juhlakiertue sai alkuideansa?

– Bändihän tavallaan perustettiin jo vuonna 1993, tosin toisella nimellä, ja me onkin mietitty tätä 20-vuotishommaa aika pitkään. Esimerkiksi sitä, et mistä se alku oikein lasketaan. Sit jossain vaiheessa tajuttiin et helpoin on lähteä laskemaan Something Wildin julkaisuvuodesta. Päätettiin sit, että tehdään kieppi Euroopassa tämän tasavuoden tiimoilta.

Something Wildin materiaalin mitalla ei vielä pitkälle pötkitä. Mitä muuta kappalevalikoimasta löytyy?

– Tässä ollaan vähän hahmoteltu biisilistaa, mutta mikään ei oo varmaa vielä. Mutta eiköhän se iso siivu tule olemaan juuri Something Wild– ja Hatebreederkamaa. Ja kai sinne joku uudempikin ralli kans pitää väliin heittää.

Kai te nyt esiinnytte Suomessakin juhlien merkeissä? Ehkette esimerkiksi Varkaudessa, mutta kuitenkin.

– Joo, toivottavasti sais Suomen-keikan tuon eurokiertueen yhteyteen. Ja kesällä tehdään festivaaleja, muun muassa Provinssi, mutta festarivedot eivät välttämättä ole mitään parikymppisjuttuja. Ainakin tällä hetkellä ajatus on, et tuleva eurorundi olisi sitä juhlistusta, mutta lopulliset päätökset on vielä tekemättä.

Juuri nyt Children Of Bodom kiertää Yhdysvalloissa. Abbathin kanssa tehtävästä jenkkikiertueesta on jäljellä enää kolme konserttia.

– Hyvin on menny. Aika iisistihän me vanhat ukot nykyään ollaan, hahhah. Toisin ku Abbath. Sillä on bailut joka päivä sen bussissa. Siellä Motörhead ja Kiss raikaa ja oluet napsahtelevat auki… Mutta hemmetin hyvä äijähän se on!

Lisää luettavaa