GREEN DAY: ¡Dos!

GREEN DAY
¡Dos!
Reprise

Green Day vastaa luultavimmin 2000-luvun näyttävimmästä comebackistä. Lähes unholaan hautautuneen veteraaniyhtyeen toinen tuleminen käynnistyi erinomaisella teema-albumilla American Idiot (2005) ja vaikuttavalla rockoopperalla 21st Century Break­down (2009). Nyt menestyksensä huipun saavuttanut kalifornialaisyhtye yrittää jatkaa nousukiitoaan peräti kolmen muutaman kuukauden välein julkaistavan albumin turvin. ¡Dos! on niistä toinen.

Levyn avaava Fuck Time on kaikessa idiotismissaan hykerryttävän hauska ralli. Samankaltaisia, suoraviivaisia ja kieli poskessa eteneviä rockkappaleita löytyy levyltä useita.

Billie Joe Armstrong on mainio popsäveltäjä, jolla on korvaa tarttuville ja vaivattomille melodiakuluille. Hänen pehmopunkinsa ammentaa ideansa sumeilematta rockhistorian klassikkolaarista. Lopputulos ei ehkä ole kaikkein omaperäisin, mutta junttautuu päähän kertakuulemalta.

Billie Joe on kynäillyt aiemmin myös kelpo balladeja, kuten Good Riddance (Time Of Your Life) tai Wake Me Up When September Ends. Niiden kaltaisia lauluja tällä levyllä ei kuitenkaan kuulla. Se on sääli, sillä vaihtelevammalla ja monipuolisemmin sovitetulla kappalemateriaalilla ¡Dos! olisi huomattavasti parempi.

Pientä miinusta pitää antaa myös levytrilogian kummallisen rumista kansista, Ne näyttävät aloittelevan photo­shoppaajan tuherruksilta.