GREEN DAY: Awesome As F**K

GREEN DAY
Awesome As F**K
Reprise

Vielä viime vuosikymmenen alussa olisi ollut äärimmäisen vaikea kuvitella, että Green Daystä kasvaa yksi modernin rockin tärkeimmistä yhtyeistä. Alkuperäisen punkpop-huuman laskeuduttua suuri yleisö oli valmis tuomitsemaan Green Dayn menneisyyden nimeksi, mutta vuoden 2004 American Idiot muutti kaiken. Ajan hermoon osunut levy nosti bändin uudelleen suosion huipulle ja tältä tasolta Green Day ei ole suostunut laskeutumaan. Silti on pakko kysyä, onko Green Day tuoreelle live-päivitykselle mitään tarvetta.

Vastaus on, että ei ole. Awesome As F**K on muodollisesti pätevä dokumentti, johon on saatu napattua parhaat palat Green Dayn taannoiselta maailmankiertueelta, mutta mitään merkittävästi uutta se ei tarjoa, ellei sellaiseksi laske aiemmin julkaisematonta Cigarettes And Valentines -kappaletta. Muilta osin levy koostuu bändin 2000-luvun suursuosion kulmakivistä, joiden mausteeksi on heitetty muutama makupala varhaisilta levyiltä.

Bändin suoritusta ei juuri voi moittia, sillä kappaleet rullaavat liki murhaavalla rutiinilla eteenpäin. Lipsuilua ei tämän kokoluokan ryhmillä juuri tapahdu, mikä on omalla tavallaan valitettavaa. Juna kulkee tasaisesti ja kyyti on kieltämättä mukavaa, mutta mitään odottamatonta elämystä ei näköpiirissä ole.

Bonuksena levyllä on täysimittainen dvd-taltiointi bändin Tokion keikalta. Se tuo hieman lisäarvoa muilta osin varsin turhalle paketille.