WEEPING WILLOWS: The Time Has Come

Arvio julkaistu Soundissa 1/2014.
Kirjoittanut: Visa Högmander.

Arvio

WEEPING WILLOWS
The Time Has Come
Razzia

Weeping Willowsin kuudennen studioalbumin heikoin kappale on nimeltään Let the River Flow – eikä sekään ole huono. Ruotsalaisyhtye on palannut juurilleen, kahden ensimmäisen levynsä maisemiin. Elementit ovat tuttuja: kaiho, melodramaattisuus, sydänsurut, yksinäisyys ja rakkaus.

Topi Sorsakosken useasti esikuvakseen mainitsevan laulaja Magnus Carlsonin johtaman ruotsalaisyhtyeen paluu parrasvaloihin on komea. Edellisen Fear & Love -levyn (2007) julkaisusta on kulunut seitsemän vuotta, mutta 1990-luvun puolivälissä perustetulle Weeping Willowsille aika tuntuu tekevän vain hyvää. Se kuuluu varmuutena yhtyeen soinnissa.

Ja ennen kaikkea, se kuuluu vokalisti Carlsonin pehmeässä ja karismaattisessa lauluäänessä, joka on vähintäänkin yksi Pohjoismaiden parhaita – ja entistäkin vaikuttavampi.

The Time Has Come on levy, jolta on vaikea nostaa esille yksittäisiä kappaleita. Carlsonin ja Anna Ternheimin Lovers Never Say Goodbye -duetto on yksi kohokohdista, mutta pääosaan nousee tehokuuntelussa koko levy. Ja on muuten hieno levy se.

Lisää luettavaa