Axl Rosella vahvistettu AC/DC tempaisi ässän hihastaan – setissä ensi kertaa 35 vuoteen livenä soitettu biisi

23.5.2016 06:30

Tuleekohan Axl Rosen AC/DC-stintistä asia, josta rockväki vääntää vielä aikojen kuluttuakin, että oliko se hyvä vai huono asia? Ainakin sosiaalisessa mediassa on näkynyt niin monenlaista mielipidettä, ettei minkäänlaista konsensusta ole näköpiirissä.

Yhdet vihaavat koko ajatustakin moisesta ja pitävät koko AC/DC-rundia osoituksena siitä, että rock on muuttunut yhdeksi rahanahneeksi elefanttien hautausmaaksi. Toiset iloitsevat siitä, miten hyvässä kunnossa Axl Rosen ääni on kaikkien näiden vuosien jälkeen ja miten hyvin se sopii AC/DC:n tuotantoon. Molemmilla on pointtinsa.

Tämä asia ei kuitenkaan olisi oletettavasti tapahtunut ilman Axlin apua: AC/DC esitti Prahan-keikallaan 22.5. Touch too Much -kappaleen ensi kertaa vuosikymmeniin. Rosehan vinkkasi taannoin, että tämä vuonna 1979 julkaisu Highway to Hellin neloskappale on yksi hänen suosikeistaan.

Prahan-esityksen ainutkertaisuudesta on oikeastaan kahdenlaista tietoa: Blabbermouth kertoo, että biisi oli mukana setissä ensi kertaa 35 vuoteen, mutta toisaalta esimerkiksi Setlist.fm väittää biisin soitetun Prahassa ensi kertaa koskaan.

Katso videotaltiointi keikasta joka tapauksessa alta. Mukana on myös Dog Eat Dog -taltiointi, kun sekin oli ilmeisesti mukana ensi kertaa vuosikymmeneen.

Lisää luettavaa