Soundi 4/2024: Moon Shot, Atomirotta, Samae Koskinen, Emma & Matilda, Heikki Silvennoinen…

Soundi 4/2024 kaupoissa perjantaina 19.4.
18.4.2024 09:16

Vuoden neljännen Soundin kansiyhtyeessä Moon Shotissa on yhteenlaskettuna melkoinen määrä kokemusta ja osaamista: Disco Ensemble-, Lapko ja Children Of Bodom -taustaisten miesten muodostaman Moon Shotin tehovoimaa on testattu onnistuneesti keikoilla, ja nyt on aika päästää maailmaan toinen pitkäsoitto, ytimekkäästi nimeltään The Power. Ville Malja ja Jussi Ylikoski kävivät Soundin haastattelussa läpi yhtyeeseen kohdistuneita odotuksia ja niiden ylittämistä.

Atomirotan tarina alkoi 10 vuotta sitten, ja nyt plakkarissa on viides studioalbumi F.E.M.M.A. Vuosien saatossa ennakkoluulottoman bändin tyylikirjo on vain laajentunut, ja keikkapaikoiksi käyvät niin lähiöiden pikkukuppilat kuin festareiden päälavat. Rane Raitsikan ja Mikko Sarjasen rinnalla triossa musisoi nykyään Jykä Pajulaakson tilalle tullut Juuso Kallioinen.

Kitaristi-säveltäjä-viihdyttäjä Heikki Silvennoinen täyttää pian 70 vuotta, mikä on osuva merkkipaalu katsoa taaksepäin ja pohtia merkittävän uran tärkeimpiä saavutuksia. Niin Silvennoinen tekee sekä Soundin haastattelussa että uudessa elämäkerrassaan. Luovuutta hän on kanavoinut myös tuoreeseen sooloalbumiinsa. 

Yleisön nopeasti hurmannut folk-popduo Emma & Matilda kertoi Soundille hengästyttävää tahtia kuluneen vuotensa tunnelmista. Julki on nyt kaksi ep:tä ja katse kesän festareissa sekä tulevissa julkaisuissa.

Samae Koskisella on takanaan jo mittava matka niin bändiliiderinä kuin sooloartistinakin, mutta viime syksynä hän löysi itsensä täysin uuden edestä kun mielen sopukoista alkoi puskea suoraviivaisesti kantaaottavia lauluja. Syntyi tekotavaltaankin uudenlainen Mä näin unta että kaikki meni hyvin -albumi, jolla Koskinen kritisoi nykyajan ikävimpiä puolia empatian puutteesta vähempiosaisia sortavaan politiikkaan.

Oskari Martimo on noussut 1990-luvulta saakka lavalle Knucklebone Oscarina ja pistänyt pystyyn rockshow’n, joka sai takavuosina toisinaan turhankin hurjia olomuotoja. Soundin haastattelussa hän muistelee kaikkea tapahtunutta, sekä avaa uuden Uncle Knuckle -albumin ydintä. 

Soundissa 4/2024 aiheina lisäksi:

  • Eli ”Paperboy” Reed
  • Pain
  • Laura Sippola
  • Ylva Haru
  • Crownshift
  • Aston Kalmari
  • Kymmeniä levyarvioita
  • Uutisia, kolumneja…

Tilaa Soundi
Osta digilehti (Lehtiluukku)

Soundi 5/2024 ilmestyy 17.5.

Lisää luettavaa