Soittolista: Brian esittelee parhaat Brian-nimiset muusikot

Brian-yhtye koosti parhaat nimikaimansa soittolistaksi.
15.3.2024 12:05

Nimensä Brian & Helvetin Perunasta yksinkertaiseksi Brianiksi lyhentänyt, Miro Palokallion ja Kata Laakson duo julkaisee tänään perjantaina 15.3. Ei tunnu kipua enää -albumin. Brian on nimenä paitsi ytimekäs, se toimii samalla myös tribuuttina kaikille maailman hienoille Brian-nimisille artisteille. Alla heistä Mirolle ja Katalle tärkeimmät. Tekstistä selviää myös, kuka heistä on toiminut yhtyeen nimen innoittajana.

Brian Eno: The Big Ship
Kata: ”Olemme ihailleet Brian-enon tuotoksia jo pitkään. Haluaisimme hänen tekevän meille saman minkä hän teki Coldplaylle albumilla Viva la Vida or Death and All His Friends, mutta aikataulut eivät ole osuneet kohdilleen. Tämä kaunis kappale on hänen vuoden 1975 uraauurtavalta sooloalbumiltaan Another Green World.”

AC/DC: Back in Black
Miro: ”Brian Johnson pelasti AC/DC:n tuhon partaalta ja tuloksena syntynyt levy oli yhtyeen lopullinen läpimurto. Hyvä Brian! Valitettavasti hän ei voinut liittyä yhtyeeseemme, koska lääkärit kielsivät häneltä keikkailun juuri perustamisemme aikoihin.”

The Beach Boys: Good Vibrations
Kata: ”Brian Wilsonin elämä ei ole ollut täynnä pelkästään hyviä viboja, mutta ainakin hän on tuottanut niitä nerokkailla kappaleillaan meille muille. Samaistumme suuresti myös hänen tapaansa siirtyä perfektionistisesti studiosta toiseen juuri oikean soundin perässä – olemmehan mekin muuttamassa taas studiolta toiselle. Valitettavasti hän ei ole vastannut pyyntöihimme liittyä bändiimme edes sovittajaksi.”

Queen: ’39
Miro: ”Suurin kitaraidolini Brian May otti Kaisaniemessä kesällä 2016 minun, rumpaliveljeni Aarnin ja muutaman tuhannen muun ihmisen kanssa yhteiskuvan selfietikkuun kiinnitetyllä GoPro-kameralla, josta yhtyeemme sitten saikin alkuperäisen nimensä (kuva oli nimittäin melkoista pikselimössöä). Tämä mainio scifi-folk-kappale on Brianille selvästi tärkeä, ja uskoisin hänen itsekin valitsevan sen tällaiseen listaukseen esimerkkinä laulunkirjoitustaidoistaan.”

Placebo: Song to Say Goodbye
Kata: “Placebon solisti Brian Molko on esimerkillään osoittanut, että vähän persoonallisemmallakin laulusoundilla voi tehdä oikein hyvää musiikkia, tai vähintäänkin yhden tosi hyvän levyn. Olemme Miron kanssa kumpikin teineinä poimineet Meds-albumin TopTenin alelaarista ja luukuttaneet sitä emotionaalisina hetkinä. Valitettavasti kolmen persoonallisen lauluäänen miksaaminen yhteen on konsultoimiemme ammattilaisten mukaan teknisesti mahdotonta, joten emme ole edes pyytäneet häntä liittymään yhtyeeseemme.”

Encore:
Monty Python: Brian Song
Miro: ”Monty Pythoniin ei kuulunut yhtäkään Briania, mutta he oivalsivat Brian-nimen hauskuuden, hyödyntäen sitä lukuisissa sketseissä jo ennen Life of Brian -elokuvaa, jolle samanniminen EP:mme on tuonut lisää huomiota. Vaikkei yhtyettämme olekaan nimetty Brian Nasaretilaisen mukaan, on elokuvan erinomainen tunnuskappale monesti kuultu keikkojemme alkunauhana.”


Brian juhlistaa Ei tunnu kipua enää -albumin julkaisua keikkailemalla seuraavasti:
Torstai 14.3. Nirvana, Turku (mukana Lempi Elo)
Perjantai 15.3. Semifinal, Helsinki (loppuunmyyty, mukana Lätsä)
Lauantai 16.3. Vastavirta-klubi, Tampere (mukana Lätsä, Jukka Nissinen ja Sikuriina Karisukki)

Ja tästä vielä kuunteluun Brianin mainio uutuusalbumi:

Lisää luettavaa