Kristillisen metallibändin laulaja hylkäsi uskonsa: ”Vanhan testamentin jumala on vallanhimoinen, mustankipeä ja julma”

31.5.2016 21:04

Viime aikoina metallimusiikissa on tuntunut olevan trendi, että muusikot löytävät Jeesuksen ennemmin kuin luopuvat uskostaan. Muun muassa Iron Maidenin Nicko McBrain ja Megadethin Dave Mustaine ovat ilmoittaneet olevansa lämpimissä väleissä yläkerran herran kanssa. Nyt on kuitenkin kerrottavana toisenlainen tarina.

The Order of Elijah -nimisen avoimen kristillisen metalcoreyhtyeen laulaja Shannon Low julkaisi Facebookissa pitkän viestin, jossa muusikko kertoo hylänneensä kirkon. Sangen mielenkiintoisessa ja perinpohjaisessa viestissään Low kertoo, kuinka hän löysi aluksi kirkosta turvaa nuoruuden hurlumhei-vuosien jälkeen, mutta myöhemmin hän alkoi yhä useammin kyseenalaistaa saamiaan oppeja.

”Eräänä sunnuntaiaamuna oli jumalanpalvelus, jossa puhuttiin Elisasta ja karhuista. Tarinassa joukko lapsia pilkkaa Elisaa tämän kaljun pään vuoksi, minkä vuoksi Elisa kirosi lapset ja jumala lähetti kaksi karhua repimään lapset palasiksi. Tarina järkytti minua syvästi”, Low kertoo viestissään.

Muusikko ihmetteli, miten muut kirkon jäsenet keskittyivät keksimään hataria selityksiä tarinan perusteeksi. Ja Vanhasta testamentista löytyi pitkä litania muitakin samanlaisia kohtia, joissa ei tuntunut olevan mitään järkeä.

Pian Lowia alkoi ihmetyttää sekin, miten kirkon piirissä suhtauduttiin esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin. Myös jyrkät kannat esimerkiksi aborttiin alkoivat kummastuttaa. Kun Low luki Richard Dawkinsin Jumalharha-teoksen (2006), teki se laulajaan suuren vaikutuksen.

Niinpä Low ilmoittaa nyt hylänneensä kristinuskon. Rohkea teko, kyllä – onhan aivan mahdollista, että hänen bändinsä menettää kannattajia ulostulon vuoksi, eikä kristillisen bändin maineessa olevan metalliyhtyeen ole helppoa löytää vastakaikua muualta musiikkimaailmasta. Lue Low’n koko viesti alta:

Lisää luettavaa