Megagoldenturboyllätys! Suosikki is back!

23.1.2015 14:29

Vuonna 1961 perustettu Suosikki lakkautettiin vuonna 2012. Mutta mitä ihmettä: kun lukee Suosikin Wikipedia-artikkelia, löytyy sen lopusta yllättävä lause:

”Parin vuoden hiljaiselon jälkeen Arsi Keva ja Kaija Papu herättivät Suosikin uudelleen henkiin. Uudistuneen Suosikin ensimmäinen numero julkaistiin tammikuussa 2015.”

Mistään virallisesta Suosikin uudesta elämästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan kyseessä on ehta kopiokoneella väännetty fanzine, joka kantaa samaa nimeä kuin edesmennyt lehtilegenda. Myös logo muistuttaa erehdyttävästi tuttua tiikerin päällä varustettua Suosikki-logoa 80-luvulta. Paljon muutakin esikuvastaan tuttua lehdestä löytyy.

Saimme tekijäparin toisen puoliskon Arsi Kevan puhelinyhteyden päähän. Wikipedian Suosikki-artikkelista löytyi kiinnostava lause. Miten kommentoit?

– No, kyllähän Wikipediaan voi luottaa. Mutta itse en ole sitä sinne laittanut, Arsi vakuuttaa.

Miksi päätitte nimetä zinenne juuri Suosikiksi?

– Se oli vetävä nimi! Kyseessähän on Suosikki-zine, ei Suosikki-lehti, ihan eri lehti siis!

Eikö yhtään huoleta, että Suosikki-lehden kustantaja Otavamediassa joku vetää herneen nenään?

– No, kuten sanoin, kyseessä on kuitenkin ihan eri lehti. Vaikka toki on mahdollista että joku nämä sekoittaa.

Ensimmäisen numeron perusteella aihevalikoima näyttää noudattavan pyhää kolminaisuutta rock, seksi ja huumeet. Onko siinä hyvän musalehden resepti?

– Toki hyvässä musalehdessä voi olla paljon muutakin, mutta noi on sellaisia aiheita mitkä on aika kiinnostavia ja mistä on helppo löytää kirjoitettavaa.

Kuinka iso painos ensimmäistä Suosikkia on tehty?

– Nyt on myyty kaksi ensimmäistä 80 kappaleen painosta loppuun, joten pitäisi tehdä lisää.

– Meillä on sellainen iso, kierrätyskeskuksesta 20 eurolla ostettu kopiokone, jota muun muassa Jukka Nousiainenkin käyttää.

Milloin toinen numero ilmestyy?

– Tarkoitus on että saataisiin seuraava numero valmiiksi kesäkuun alkuun, Sodankylän leffafestareille.

58-sivuinen Suosikki-zine 1/2015 pitää sisällään muun muassa Jukka Nousiaisen, Barry Andrewsin Diskon, järvenpääläisen levykauppias-dj:n Nurmisen sekä saamelaisen Suohpanterror-aktivistiryhmän haastattelut, Ninni Luhtasaaren taskupokkarin sekä Seremonian julisteen. Lehdestä löytyy myös artikkeli suostumuksellisesta seksistä sekä seksiin keskittynyt kysymyspalsta, jossa Dr. Kake vastaa lukijoiden arkaluonteisiin kysymyksiin.

Suosittelemme lämpimästi!

Suosikki-zineä voi tilata vitosella osoitteesta suosikkizine@gmail.com. Samaan osoitteeseen voi lähettää myös kysymyksiä Dr. Kakelle.


PÄIVITYS 4.2.: Otavamedia kielsi Suosikki-zinen julkaisemisen heti asiasta kuultuaan. Aiheesta lisää täällä.

Lisää luettavaa