Omakohtaisia kertomuksia ilman roolihahmoja – J. Karjalaiselta uusi levy loppuvuodesta

Seuraava Jii-levy on edellistä pienimuotoisempi.
3.8.2015 10:36

J. Karjalainen on saanut äänitykset päätökseen toissavuotisen Et ole yksin -menestyslevyn seuraajalle.

– Viime talvena kokeilin taas, että syntyykö biisejä, ja niitähän syntyi, Jukka kertoo. – Treenailtiin ensin ahkerasti, ja sitten kun mentiin studioon niin eipä meillä kauan nokka tuhissut.

Laulut tallennettiin edellislevyltä tutulla porukalla: Janne Haavisto (rummut), Tom Nyman (basso), Pekka Gröhn (koskettimet) ja Mikko Lankinen (kitara). Lisäksi Pitäjänmäen E-studiossa piipahtivat perkussionisti Mamba Assefa sekä haitarimestari Veli-Matti Järvenpää.

Jukka kuvailee tulevaa albumia tutun kuuloiseksi Jii-levyksi, mutta siinä missä Et ole yksin -albumilla maalailtiin isolla siveltimellä, mennään nyt intensiivisemmin ja pienimuotoisemmin.

Tavoitteena oli tehdä sellainen levy, mistä itse 70-luvulla nuorena poikana intoilin

– Tavoitteena oli tehdä sellainen levy, mistä itse 70-luvulla nuorena poikana intoilin. Silloin kun kuunteli niitä levyjä ja sitä hyvää soundia, ei tullut ajatelleeksi, että ei musa tule koskaan tämän paremmalta kuulostamaan.

Iso muutos löytyy sanoituspuolelta, sillä sivupersoonien tai roolihahmojen sijaan luvassa on omakohtaisia kertomuksia.

– Tällä kertaa ei äänessä ole Lännen-Jukka tai Markku, vaan tämä on J. Karjalaisen levy. Kyseessä on siis omaelämäkerrallista matskua. Mietin sellaisia tarinoita, jotka on mulle merkityksellisiä ja joita minä halusin kertoa eteenpäin.

Albumin on tarkoitus ilmestyä joulukuussa ja luvassa on myös vinyylipainos. Tulevan levyn nimen Jukka haluaa vielä pitää salaisuutena.

PÄIVITYS: Sinulle, Sofia -niminen albumi ilmestyy 20.11.

Uutinen julkaistu alun perin Soundissa 6-7/2015

Lisää luettavaa