Artisti: Entombed

Esa Holopaisen kuvat kertovat armottomasta olutsodasta Amorphisin ja Entombedin välillä

Pojat on poikia, voi tässä tapauksessa todeta, ja nyt väljähtänyttä sanontaa käytetään sen parhaassa mahdollisessa merkityksessä. Amorphis esiintyi eilen Tukholman Fryshusetissa, ja Esa Holopaisen Instagram-päivityksen perusteella paikalle oli kutsuttu vanhoja aseveljiä 1980–90-lukujen taitteesta. Muun muassa alkuaikojen Entombed-laulaja ja nykyään Entombed A.D. -yhtyettä johtava LG Petrov oli paikalla – ja Amorphis oli varustautunut vierailuun asianmukaisesti.

Entombedilla hyvin erikoiset kuviot – laulajalla yhtye, kitaristilla alkoholituote

Entombed A.D. -nimellä nykyään operoivaa tukholmalaista Entombedia liidaa nykyään laulaja Lars-Göran Petrov, joka kyllästyi odottelemaan kitaristi Alex Hellidin uusia riffejä ja ”kiertueintoa”. Petrovin mukaan ”bändi halusi rundata ja julkaista uusia levyjä, mutta Alex tahtoi vain istua kotona”.

Viikate finaalitunnelmissa: ”Katkomme huhuilta siivet jo etukäteen!”

Taas eräs suhteellisen hurja Viikate-vuosi on takana. Tai alkaa olla, sillä kouvolalaiskvartetti esiintyy vielä kaksi kertaa: Joensuussa Lehtiä Ilosaaressa -tapahtumassa perjantaina 12.9. ja Tampereella Yo-talolla 13.9.- Kyllähän Viikate ansaitsee tästä vuodesta kiitettävän arvosanan… Pistetään vaikka 9+, sanoo laulajakitaristi Kaarle.- Jos nyt jotakin mainitsen niin bändi heitti kovia festarikeikkoja,  Kymijoen lautturit myi kultaa, Panosvyö saapui markkinoille ja Kuollut kuin hengetön -videokin onnistui mahtavasti. Melkoista suomalaista iskelmäunelmaahan…