Viikate finaalitunnelmissa: ”Katkomme huhuilta siivet jo etukäteen!”

12.9.2014 10:14

Taas eräs suhteellisen hurja Viikate-vuosi on takana. Tai alkaa olla, sillä kouvolalaiskvartetti esiintyy vielä kaksi kertaa: Joensuussa Lehtiä Ilosaaressa -tapahtumassa perjantaina 12.9. ja Tampereella Yo-talolla 13.9.

– Kyllähän Viikate ansaitsee tästä vuodesta kiitettävän arvosanan… Pistetään vaikka 9+, sanoo laulajakitaristi Kaarle.

– Jos nyt jotakin mainitsen niin bändi heitti kovia festarikeikkoja,  Kymijoen lautturit myi kultaa, Panosvyö saapui markkinoille ja Kuollut kuin hengetön -videokin onnistui mahtavasti. Melkoista suomalaista iskelmäunelmaahan tässä on eletty!

Joensuussa on luvassa ulkoilmaesiintyminen.

– Kitaroiden virehommat kieltämättä mietityttävät. Sehän on nimittäin varsin ikävää jos vuoden toiseksi viimeinen keikka pistää liikkeelle ilkeitä huhuja, etteivät Viikatteen kaverit osaa edes virittää kitaroitaan. Katkonkin tässä jo etukäteen tällaisilta huhupuheilta siivet – jos vireemme on metsässä niin se ei ole meidän syymme, huomauttaa Kaarle ja jatkaa:

– Mutta hei, Samuli Putro on kanssa mestoilla… Tästä tulee hieno iltama. Niin ja Pertti Kurikan Nimipäivät, muistuttaa kitaristimme Arvo tuolta keikkabussin perältä!

Entä Tampere – viimeinen keikka vähään aikaan?

– Olo on kieltämättä haikea, sillä bändi on oikeasti tiukassa soittoiskussa ja minäkin muistan ainakin seitsemänkymmentä prosenttia sanoituksista. Ja sen kerran kun tämä homma toimii niin sitten alkaakin jo tauko… Mutta hei, ei tehdä tästä nyt numeroa, sillä ensi keväänähän me palaamme asiaan. Unholan urut nimittäin täyttää kymmenen vuotta ja sitähän täytyy juhlistaa!

Sinä olet tuossa yläpuolelta löytyvässä kuvassa Entombed-mestari Lars-Göran Petrovin juttusilla. Suunnitteletteko te yhteisiä levytyksiä vai miettiikö Viikate Entombed-covereita?

– Yhteisiä levytyksiä ei ole näillä näkymin luvassa. Entombed-lainat? No, vaikkapa joku Heavens Die ”viikattoituu” heti, kunhan saan lyriikat kohdalleen. Tarpeeksi hyvistä teksteistähän nämä lainameiningit ovat kiinni.

Eikä Viikate-tiedusteluja ilman Motörheadia: Lemmy Kilmister täyttää jouluaattona 69 vuotta. Missä vaiheessa juhlasuunnitelmat ovat?

– Hommat etenevät! Panosvyöt roikkuvat jo kuusen oksilla, Jack Daniels -pullo koristaa latvaa ja kulkuset laulavat ”only way to feel the noise is when it’s good and loud”.

Lisää luettavaa