Artisti: The 69 Cats

Haastattelussa Jyrki 69: soololevy tulossa, suomenkielinen levy suunnitelmissa ja sata muuta projektia vireillä

Jyrki 69 toi keväällä psykobilly-vaikutteisen The 69 Cats -kokoonpanon jälleen liikekannalle. Tämän yhtyeen albumin nostattama pöly on hädin tuskin ehtinyt laskeutua, kun laulaja valmistautuu jo soololevyn julkaisemiseen. Timo Isoaho otti selvää hengästyttävällä tahdilla työskentelevän muusikon kuvioista.

Ensinäyttö: Jyrki 69:n tähdittämän The 69 Catsin video tarjoaa kuumaa burleskimenoa

Jyrki 69 on kuluttanut korona-aikaansa rokettiroll-hommissa. Miehen sivuprojekti The 69 Cats on saanut toisen albuminsa valmiiksi, ja edellisestä onkin vierähtänyt jo seitsemän vuotta. Huhtikuussa ilmestyvä Seven Year Itch -kakkoslevy esittelee myös orkesterin uudistuneen kokoonpanon: rumpaliksi on pestattu The Damnedin Rat Scabies, ja bassossa vaikutaa psychobillybändi Nekromantixin riveistä tuttu Kim Nekroman.

Jyrki 69: Luvassa loppukesän kulttijuttu – 69 Catsin setti on pelkkää encorea

Parhaillaan uutta levyä tekevän The 69 Eyesin keulakuvana tunnetun Jyrki 69:n rockabillybändi kiertää ensi viikolla Suomea. Mies kertoi Soundin netille kuulumisiaan ja avasi rockabilly-yhtyeensä taustoja.
– Lapsena minua kiinnosti muukin kuin leikkiminen. Kiinnitin seinälle Elvis-julisteita, Elvis oli iso juttu pikkupojalle, Jyrki 69 sanoo.
– The 69 Eyes tekee omaa juttuaan ja on saavuttanut oikeastaan kaiken mitä voi. Platinalevyjä, radiohittejä, ollut amerikkalaisessa talk show’ssa vieraana, kiertänyt ympäri maailmaa. Nykyään ihmisiä kiinnostaa…