Jyrki 69: Luvassa loppukesän kulttijuttu – 69 Catsin setti on pelkkää encorea

Parhaillaan uutta levyä tekevän The 69 Eyesin keulakuvana tunnetun Jyrki 69:n rockabillybändi kiertää ensi viikolla Suomea. Mies kertoi Soundin netille kuulumisiaan ja avasi rockabilly-yhtyeensä taustoja.

– Lapsena minua kiinnosti muukin kuin leikkiminen. Kiinnitin seinälle Elvis-julisteita, Elvis oli iso juttu pikkupojalle, Jyrki 69 sanoo.

– The 69 Eyes tekee omaa juttuaan ja on saavuttanut oikeastaan kaiken mitä voi. Platinalevyjä, radiohittejä, ollut amerikkalaisessa talk show’ssa vieraana, kiertänyt ympäri maailmaa. Nykyään ihmisiä kiinnostaa vanhat jutut ja minä olin miettinyt joskus, että sopisiko ääneni tällaiseen rock’n’roll-juttuun.

Toissavuonna Jyrki 69 kävi Gracelandissa ja sai ahaa-elämyksen.

– Istuin bissellä terassilla ja tajusin, että nyt. Oli mageeta kasata bändi ja lähteä tekemään 69 Catsia ilman managereita. Kun on soittanut samoilla lavoilla Marilyn Mansonin ja Slayerin kanssa, niin roots-kuvioissa on aivan eri maailma.

69 Cats on melkoinen all stars -bändi. Tulevilla Suomen-keikoilla yhtyeen riveissä nähdään Suomen keikoilla yhtyeen riveissä nähdään Jyrki 69:n lisäksi Nancy Sinatran ja Wanda Jacksonin yhtyeissä vaikuttanut kitaristi Danny B. Harvey, The Crampsista tuttu basisti Chopper Franklin ja Lords Of The New Churchin rumpali Nicky Turner.

– Dannyllä oli Yhdysvalloissa bändi itse Brian Setzerin ja tämän veljen kanssa. Meidän keikoille tulee jenkeissä jengiä pelkästään Dannyn soiton perässä, Jyrki 69 naurahtaa.

– Tuntuu, että jenkeissä tämä on ollut erikoinen juttu, että goottirockari vetää tällaista musaa. Tämän bändin meiningistä pitävät niin The 69 Eyes -fanit kuin The Cramps -fanitkin.

Jyrki 69 kuvailee rooliaan 69 Catsissa yhdeksi instrumentiksi muiden joukossa.

– Toivottavasti ihmiset tulevat katsomaan nimenomaan bändimme soittoa. Rakkaus soittoon, se vallitsee. Olemme valikoineet settiin sellaisia biisejä, joita olemme itse fanittaneet. Mukana on muun muassa True Blood -tv-sarjasta tuttu Bad Things -kappale sekä The Rocky Horror Picture Show’sta muistettava Sweet Transvestite.

– Välillä ihmettelen, että onko tämä totta, että tapahtuuko tällainen juttu jäbälle, joka on pistänyt lapsuudessaan joka toinen kuukausi uuden Elvis-julisteen seinälle. Pystyisimme varmasti tekemään omiakin biisejä, mutta nyt koko setti on pelkkää encorea.

– Tämä on kesän lopun kulttijuttu. Kannattaa tulla paikalle.

69 Cats on versioinut muun muassa The Doors -klassikon People Are Strange. Katso alta Smackin basistina takavuosina vaikuttaneen Jimi Seron biisiin ohjaama musiikkivideo.

The 69 Cats keikoilla Suomessa:

19.8. Tavastia, Helsinki
21.8. Klubi, Tampere
22.8. Logomo, Turku