Ensinäyttö: Jyrki 69:n tähdittämän The 69 Catsin video tarjoaa kuumaa burleskimenoa

11.2.2021 14:00

Jyrki 69 on kuluttanut korona-aikaansa rokettiroll-hommissa. Miehen sivuprojekti The 69 Cats on saanut toisen albuminsa valmiiksi, ja edellisestä onkin vierähtänyt jo seitsemän vuotta. Huhtikuussa ilmestyvä Seven Year Itch -kakkoslevy esittelee myös orkesterin uudistuneen kokoonpanon: rumpaliksi on pestattu The Damnedin Rat Scabies, ja bassossa vaikutaa psychobillybändi Nekromantixin riveistä tuttu Kim Nekroman.

The 69 Catsin uusi She’s Hot -single tulee nyt videoineen esittelyyn Soundin sivuille, joten kurkista ylempää, millaista menoa orkesteri tarjoa. Videon ohjasi Vincente Cordero, ja teoksen pääosassa nähdään burleskitaiteilija Marie Devilreux. Kysyimme Jyrkiltä myös vähän tarkempia yksityiskohtia tulevasta levystä sekä miehen muista liikkeistä, joten lue myös alapuolelta laulajan pikantti haastattelu.

Seitsemän vuotta on kulunut edellisestä The 69 Cats -tuotoksesta. Miksi aika oli juuri nyt kypsä uuden levyn tekemiselle?

”Danny B. Harveyhan soitti Lemmyn The Head Cat -yhtyeessä. Lemmyn poismeno oli kova paikka itse kullekin. Molemmilla oli samaan aikaan tarve luoda jotain muuta ja uutta, jolloin aloimme ideoida seuraavaa The 69 Cats -levyä. Juuri Head Catillä meni kymmenisen vuotta, kunnes yleisö löysi sen. Kelaa kuinka kova oikeasti: Lemmy, Slim Jim ja Danny vetämässä perusrockia! 69 Catsillä tuntuu olevan samanlaista hidasta käynnistymistä. Olen nähnyt levyjämme joka puolella ja fanit ovat kyselleet, onko tulossa jatkoa. No nyt sitten tulee!”

Kuinka yhtyeen uusi kokoonpano muodostui?

”Vaihdomme rytmiryhmää lennosta mutta legendaarisen statuksen säilyttäen. Nekromantixin johtohahmo ja ikonista ruumisarkkubassoa soittava Kim Nekroman on vanha tuttu ja oli hienoa, että hän lähti mukaan. Rat Scabies on The Damnedin rumpalina sen luokan legenda, että se oli siinä, kun levy-yhtiö häntä ehdotti. Hienointa tässä on, että kaikilla on oma soundinsa, ja se todellakin kuuluu juuri tällä uudella singlellä. Oikeaa soittoa!”

Millainen tarina She’s Hot -biisiin liittyy? Miten ja milloin kappale sävellettiin ja äänitettiin?

”Danny B. Harvey teki kaikki levyn omat biisit, itse tein osan sanoista. Kävin äänittämässä lauluni hänen studiossaan Austinissa Teksasissa viime vuoden alussa. Levyn tuotanto ja miksaus tehtiin myös siellä. Tämä on juuri kevääseen sopiva rokki!”

Kuinka kappaleen video kehkeytyi?

”Tässä haluttiin pitää asiat hyvin simppelinä. Kansainvälinen burleskidaami Marie Devilreux on bändin tuttu ja vintage-tyyliin sopiva, joten pientä silmäniloa tuli räimeen oheen. Kuvaukset olivat Lontoossa ja editointi Los Angelesissa. Ohjaajana viime aikojen 69 Eyes -videoistakin tuttu Vincente Cordero.”

Pystyttekö promotoimaan uutta albumia keikoilla näin poikkeusolojen keskellä? Nähdäänkö teitä Suomessa?

”Koko uudelleen järjestäytymisen ideana on, että lähtisimme toki keikoille. Käsitääkseni myös Rat Scabies olisi halukas keikkailemaan. Odotellaan tulevia ja taatusti keikkailemme myös Suomessa, se on selvä!”

Mitä The 69 Eyesille kuuluu? Millaisia suunnitelmia pääyhtyeelläsi on vuodelle 2021?

”The 69 Eyesilla jäi hitusen maailman kiertueet kesken: Etelä-Amerikan keikkoja on siirretty koko ajan. Mehän ehdimme viime vuonna kuitenkin kiertää Yhdysvallat, Baltit ja Venäjät. Suomen-keikkoja on tulossa kun mahdollista, ja tietenkin seuraavan levyn materiaalia on työstetty myös. Kaikki jäi mukavasti vähän kesken, mutta jatkoa seuraa siihenkin!”

Lisää luettavaa