Ilmoitus: Musiikkibisnes ja sosiaalinen media

Luetuimmat jutut

[ILMOITUS] Onko artistille menestyksen mittari se, kuinka paljon hän on sosiaalisessa mediassa jatkuvasti esillä? Tämä ilmiö näkyy niin Instagramissa, YouTubessa, TV:ssä sekä Facebookissa. Asia ei voi olla näin yksinkertainen. Luova näkemys, persoonallisuus, hyvä musiikki, ahkeruus sekä viihdyttävyys kokonaisuudessaan auttavat artistia menestyksen tielle. Somen vaikutusta ei kuitenkaan voi kukaan nykyään kokonaan kieltää. Onko artistia edes olemassa, ellei hän ole esillä mediassa monipuolisesti? Digitalisoitumisen myötä muusikot ovat entistä enemmän itse vastuussa näkyvyydestään myös keikkojen ulkopuolella. Kanavien kautta artisti usein markkinoi omia keikkojaan tai uuden levyn julkaisemista.

Erotu joukosta
Sosiaalisen median yltäkylläisyys voi olla artistille taakka tai mahdollisuus. Kaikkien ei tarvitse olla jokaisessa mediassa esillä, vaan ehkä tärkeämpää on oman persoonan ja lahjakkuuden esiin tuominen. Aina kuitenkaan pelkkä oma persoona ei riitä tuomaan artistille menestystä, vaan se vaatii suurempaa pääomaa, toisinaan jopa lainaa musiikkibisneksen käyntiin polkaisemiseen. Ensimmäisen levyn rahoittamiseen ei moni aloitteleva artisti saa heti levy-yhtiötä taakseen. Lainan ottamisessa ei sinänsä ole mitään väärää, jos sen hoitaa vastuullisesti ja luotettavan palvelun kautta. VertaaLainaa.fi on lainojen vertailupalvelu, joka auttaa hakijaa löytämään tarpeisiinsa sopivan lainan.

Sosiaalinen media osa artistin työtä
Monet sosiaalisen median kanavat ovat jatkuvasti auki ja mitä nuoremmasta kuuntelijakunnasta on kyse, sitä enemmän fanit odottavat muusikon tai artistin itsestään kanavillaan kertovan. Jokainen artisti rajaa itse miten ja kuinka paljon haluaa itsestään antaa faneilleen. Monesti halutaan myös rajata, keskittyykö kanavilla kerrottavat asiat vain levyn tuottamiseen, omaan musiikkiin, esiintymiseen vai jopa pieniin henkilökohtaisiin asioihin. Yksi vaikea päätös on myös, kuinka paljon artisti voi ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja ellei hän ota, saadaanko hänestä helposti liian pinnallinen kuva? Nämä edellä mainitut paineet keikkailun lisäksi tekevät toisinaan artistin työstä haastavaa, ellei siihen osaa suhtautua huumorilla ja osana esiintyjän työtä. On tärkeää kuitenkin muistaa, ettei yksikään muusikko tai artisti ole esillä mediassa vain tuodakseen itseään julki, vaan tuodakseen esille omaa musiikkiaan ja taitojaan.