ATOM NOTES: Spare Parts

ATOM NOTES
Spare Parts
Combat Rock Industry

Spare Partsilla debytoivaa Atom Notesia voi halutessaan pitää uudemman kotimaisen punkrockin superyhtyeenä. Muiden muassa Manifesto Jukeboxista, Enstandista ja Abduktiosta tuttu miehistö takaa sen, että bändin hard­coreen välimatkaa ottava rock iskee luontaisen sulavasti. Kun Atom Notesin ei tarvitse piitata jäsentensä muiden yhtyeiden linjauksista, niin Spare Partsin napakasta rockista voi erottaa hyvinkin yllättäviä sävyjä.

Avausraita Time Is Ripe määrittelee levylle sen korkean energiatason. Dead Weight muistuttaa sekaan ujuttuneesta surfkitarastaan huolimatta Ratsian aikaisesta vanhasta punkista. Instrumentaalinen Money Well Spent on Telstar-efekteineen rehtiä surfia ja Wolvesin melodisuus saa Atom Notesin hieman keventämään kaasujalkaansa. Spare Partsin ainoa varsinainen shokki on Phantom Manin kitaraintro, joka kytkee kvartetin musiikin Hurriganesin alkuräjähdysmäisesti synnyttämään traditioon.

Lukuisilla singleraidoilla bonustetun ja kaikesta muusta kuin varaosista koostuvan levyn lähestyessä lop­puaan Atom Notesin biisikynä alkaa hieman tylsyä. Näinä itse kunkin hiilijalanjälkiä vahtivina aikoina bändin rock on joka tapauksessa kiitettävän puhdasta ja tehokasta energiaa.