Demoefekti 43/2014

26.10.2014 13:52

Dashbone

Vantaan Dashbone yhdistelee pop punkia ja hard rockia toimivalla ja tuoreella tavalla. Nothing To Lose on tarttuva ja ammattimaisesti rakennettu biisi, joskaan ei sävellyksenä kovin omaperäinen. Popmusiikkiin laulajan ääni olisi ehkä liian ohut, mutta raskaiden kitarariffien kanssa toimii enemmän kuin hienosti. Ne tavalliset valitukset: biisi on vähän liian pitkä ja kitarasoolot ovat tarpeettomia. Erittäin hyvä demo joka tapauksessa.

https://www.facebook.com/dashbonerock

Ääriviivat

Etäännyn sinusta alkaa lupaavasti. Tunnelmallisen intron jälkeen alkava säkeistö kuulostaa todella hienolta ja kasvattaa jännitettä ennen kertosäettä. Mutta sitten se kertosäe… oliko sitä sävelletty ennen äänityssessioita? Ihan täysi sekasotku. Säkeistöjen aikana niin hienosti laulava laulajakin alkaa kiekua epävireisesti ja epätahdissa. Toisaalta tällaiselle kertosäkeiden vastaiselle työlle on nostettava hattua, mutta Ääriviivojen epäkertosäe ei tarjoa kovin mielenkiintoista vaihtoehtoa. Selvästi lahjakas bändi, mutta Etäännyn sinusta ei oikein toimi kokonaisuutena.

https://www.facebook.com/aariviivat

Agitate Thy Labyrinths

Agitate thy Labyrinths vie kyllä selkeästi viikon pöljimmän bändinnimen tittelin. Sen progressiivinen, välillä blackmetal-elementtejäkin hyödyntävä “pseudo-metal” on kuitenkin kiinnostavaa. Sähköpiano kuulostaa hirveältä ja on huonosti miksattu, mutta muilta osin soitto ja tuotanto pelaavat oikein hyvin. Lauluäänikin on hyvä. Paikallaan junnaavat jazz-pianokuviot vähentävät biisin toimivuutta, mutta hyviä ideoita, hyviä riffejä ja omaperäisyyttä projektista silti löytyy.

https://www.facebook.com/agitatethylabyrinths

Mind Abduction

Rauman Mind Abduction soittaa progressiivista metallia. Treadmill lähtee liikkeelle todella hienolla ja puhtaasti soitetulla, Joe Satrianin mieleen tuovalla kitarakuviolla, josta sitten taitavsti muovataan biisin säkeistöosuus. Nämä jätkät ovat selvästi soittaneet paljon sekä yhdessä että erikseen. Biisiin ei kuitenkaan lopulta onnistuta oikein rakentamaan dynamiikkaa tai jännitettä. Sama tasapaksuus vaivaa tuotantopuoltakin. Hyvää soittoa on hauska kuunnella, mutta se ei kuitenkaan voi olla pääasia.

https://www.facebook.com/pages/Mind-Abduction/355336127907976


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa