Demoefekti 50/2013

12.12.2013 19:55

Burnclear

Burnclear yhdistelee hauskasti 80-lukuisia elementtejä ja modernimpaa metallia. Eventiden säkeistöjen aikana voi nähdä mielessään Rockyn hölkkäävän tai Jennifer Bealsin tanssivan. Melodista heavya edustavat bridget ja kertosäkeet eivät toimi ihan yhtä hyvin, mutta kun soundit, soitto ja laulu ovat kaikki erinomaista tasoa, kuuntelee niitäkin mielellään. Vuonna 2013 tämäntyylisen musiikin voi olla vaikea löytää suurta yleisöä, mutta parempi silti tehdä omaa juttuaan kuin jahdata trendejä.

www.burnclear.com
facebook.com/BurnClearOfficial

Fireproven

Äänitystekniikan ja soiton puolesta New Born Truth on erittäin korkeatasoista, joskin paremmin miksattuna soundit voisivat olla vielä isommat. Myös 90-luvulta karanneesta syntikasta voisi luopua. Fear Factorya, Devin Townsendia, Dillinger Escape Plania ja Meshuggahia on kuunneltu, mutta vaikutteet ovat jääneet pintapuolisiksi, sillä biisinä tämä ei toimi ollenkaan. Niin taitava bändi kuitenkin on kyseessä, että oman tiensä löydettyään tekee varmasti hyvää jälkeä.

facebook.com/fireprovenband

Revel Crow

Revel Crow’n Fake Jesus lähtee lupaavasti liikkeelle. Alice In Chainsilta kuulostava säkeistö toimii hyvin ja sitä seuraava bridge on suorastaan loistava. Valitettavasti kertosäe on sitten aika huono. Entisestään sitä latistaa kulunut feikkijeesus-kielikuva. Banaalit ja kömpelöllä englanninkielellä kirjoitetut sanoitukset varjostavat paremmin onnistuneitakin kohtia. Parhaimmillaan Revel Crow kuulostaa kuitenkin jo erittäin hyvältä, joten kun koko tuotanto saadaan biisin bridgen tasolle ja löydetään uusi sanoittaja, alkaa homma varmasti toimia.

Facebook.com/RevelCrow


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa