Pearl Jam -rumpali sai teini-ikäisenä kirjeen suuresti fanittamaltaan Kiss-yhtyeeltä – Ilo vaihtui kuitenkin hämmennykseen

Matt Cameron muisteli tapausta Howard Sternin ohjelmassa.
25.4.2024 09:43

Juuri uuden levyn julkaissut Pearl Jam vieraili hiljattain radiopersoona Howard Sternin ohjelmassa. Jutustelun yhteydessä yhtyeen rumpali Matt Cameron kertoi huvittavan tarinan siitä, miten tämä sai kerran teini-ikäisenä postia idoleiltaan.

”Kokosimme naapurustostamme Kiss-coverbändin. Olin silloin jotain 13- tai 14-vuotias. Soitimme koulun bileissä ja sellaisissa. Isäni ystävä johti näyttämöavustajien liittoa San Diegossa, joten kun Kiss soitti siellä – tämä oli Alive!-kiertueella eli vuonna 1975 – pääsimme katsomaan heidän soundcheckiään”, Cameron muistelee.

”Niinpä minä ja coverbändimme kaksi muuta jäsentä, Tim ja Dave Mahoney, menimme soundcheckiin ja otimme mukaamme valokuvakirjan typerästä Kiss-tribuutistamme. Meillä oli asut, jotka äitimme olivat tehneet ja olimme rakentaneet Timin autotalliin huteran lavan. Se oli hyvin kämäistä touhua. Mutta näytimme kuitenkin kuva-albumia Paul Stanleylle ja kerroimme, että meillä on Kiss-coverbändi.”

”Muutamaa kuukautta myöhemmin saimme kirjeen [Kissin silloiselta manageriyhtiöltä] Aucoin Managementilta. Olimme kovia Kiss-faneja ja Aucoinin logo oli tuttu heidän levyjen kansistaan, joten olimme aivan innoissamme. Että vau, me löimme läpi!”

Ilo ja innostus vaihtui kuitenkin nopeasti hämmennykseen ja pettymykseen, sillä kyse olikin niin sanotusta ”cease-and-desist”-kirjeestä eli uhkavaatimuksesta.

”Se luultavasti liittyi siihen, että me kutsuimme bändiämme suoraan Kissiksi. Emme me ajatelleet asiaa niin pitkälle. Niinpä lisäsimme nimemme perään ’imitaatio’ suluissa.”

Lisää luettavaa