Demoefekti 7/2014

15.2.2014 16:12

Apus

Hyvin soitettua ja tuotettua alternative metallia. Laulumelodiat ja kappaleen dynamiikka tuovat mieleen Faith No Moren ja Mr. Bunglen. Apus on kuitenkin oma bändinsä. Toista vastaavaa ei löydy Suomesta eikä varmaan muualtakaan. Jäljet johtavat Ennätystehtaalle -biisissä on kaikin puolin ammattimainen ja itsevarma ote. Laulaja on erityisen hyvä. Ääni on vahva hiljaakin lauletuissa kohdissa. Vähän tässä on kuitenkin vielä nuoren bändin vikaa. Sanoituksissa olisi parantamisen varaa ja 2 minuutin paikkeilla alkava täysin tarpeeton noin 20 sekunnin deathcore–osio rikkoo kokonaisuutta.

https://www.facebook.com/apusyhtye
http://apus.bandcamp.com/

Exiled Genesis

Exiled Genesis soittaa thrash-vaikutteista melodista heviä. Hyvä ja punkahtava laulu sopii tähän erinomaisesti. Ehkä juuri tuota punkia tähän kaivattaisiin lisää, sillä säkeistöt ja kertosäkeet toimivat parhaiten. Niiden riffit ja laulu tukevat toisiaan hienosti. Kitarasoolo ja biisin loppuun liimattu instrumentaali-osio tuntuvat ylimääräisiltä. Tuo loppu vie pisteitä myös tuotantopuolelta, sillä keyboardin soundi ei sovi biisiin. Myös rumpusoundeja voisi vielä hioa. Jos biisi loppuisi kohdassa 1:47, olisi se erittäin hyvä. Jälkimmäiset 2 minuuttia vähentävät kokonaispistemäärää.

www.exiledgenesis.com
https://www.facebook.com/ExiledGenesis

Broken Thought

The Postal Serviceen ja Death Cab For Cutieen verrattavaa elektronisvaikutteista indiepopia. Biisi on toimiva, joskin melko yllätyksetön. Myös tuotanto on erittäin ammattimaista mutta ei kovin kiinnostavaa. Laulu on muuten hyvää, mutta musiikki on niin amerikkalaisen musiikkiperinteen (ja DCFC:n kaavan) mukaista, että suomiaksentti häiritsee vaikka ei kovin vahva olekaan. Myös ou ou ou –kohdat toimisivat paremmin ilman laulua. Tuotannon ja soittamisen puolesta osaamista kuitenkin jo löytyy esikuviinsa verrattavasti. Tämä on silti vielä Death Cabiinkin verrattuna kohteliasta musiikkia.

http://www.brokenthought.com/
https://www.facebook.com/brokenthought


 

Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa