KARRI KOIRA: K.O.I.R.A. | Soundi

KARRI KOIRA: K.O.I.R.A. (Monsp)

Sisältäni tosikon löysin, nyt nimittäin seuraa täydellinen takinkääntö. Parin todistamani hurmoksellisen keikan ja hykerryttävien singlejen myötä olin jo julistautunut Karri Koira -faniksi, mutta ei tätä kukaan täyspäinen voi albumillista kestää.

Edelleen Karri Koirassa viehättää se sama häpeilemättömyys ja ylitsepursuava imelyys, mikä sai tuohon etupäässä tuottajana ja fiittaajana aiemmin näyttäytyneeseen hiphoppariin rakastumaan. Mutta kun poissa on livekeikan hauskuus ja tilanteesta välittyvä terve itseironia, jää jäljelle yksi raskaimpia ja vaivaannuttavimpia kuuntelukokemuksia miesmuistiin.

Tiedän, että kuulostan tosikolta. Haluaisin pystyä hekottelemaan tälle levylle hyväksyvästi nyökkäillen, ja biisi kerrallaan se onnistuukin. Ennakkomaistiaiset Amerikankotka liitää ja Kaikki tai ei mitään kuulostavat edelleen törkeän hyviltä, ja esimerkiksi hunajainen Timanttisade-slovari uppoaa komeasti. Heikki Kuulan, Asan, Ruudolfin ja Suvi-Tuulian fiittaukset piristävät. Tekstit tasapainoilevat hauskasti ironisen hassuttelun ja vilpittömien tunteenosoitusten välillä, kasarikliseitä pursuava tuotanto on täyteläistä, saksofoniluritukset hymyilyttävät ja biiseissä on hyviä kertsejä ja muutenkin hienoja oivalluksia.

Raskasta tästä tekee ennen kaikkea päätähti: ankeat laulumelodiat ja kömpelöt tavujen painotukset Karrin erittäin vaatimattomalla lauluäänellä tulkittuina tuntuvat kuin käsijarrulta muuten komeasti vetävän musiikin päällä. Laulutaito olisi toivottava ominaisuus tällaisessa korusäveliä, glissandoja ja muita laulukrumeluureja huutavassa pehmo-r’n’b:ssa jos missä.

Arvio julkaistu Soundissa 12/2012

Tähän liittyvät jutut

Hyvät juhannuskemut tulossa taas - Valtteri Festivalin ohjelma täydentyy

Mainio kaupunkijuhannusfestivaali Valtteri järjestetään tulevana kesänä kolmatta kertaa Tampereen ytimessä. 19.-20.

Hyvää Suomesta – Tikkurila Festivaali 2014 | 1.–3.8. Vantaa

Viikonloppuna järjestettiin kotimaisen festivaalikentän tuoreimmat riennot Vantaan Tikkurilassa.

Juhannussuunnitelmat auki? Katsasta Soundin menotärpit

Juhannusaatto, se on jo huomenna! Keskikesän juhlan kunniaksi järjestetään järjestetään jälleen musiikkikarkeloita ympäri Suomea. Kokosimme kattauksen menovaihtoehtoja eri puolilta maata.

Suede, Wiz Khalifa ja The Offspring kesällä Ruisrockiin

Myös brittiyhtye Bastille, ruotsalaislaulaja Veronica Maggio ja elektropopparit Icona Pop sekä liuta muita uusia nimiä nähdään Turun Ruissalossa 4.–6. heinäkuuta.

Jurassic Rock täydentyy: De La Soul ja Devin Townsend

Mikkelissä 9.-11. elokuuta järjestettävä Jurassic Rock on täydentänyt ohjelmistoa parilla kovalla nimellä. Perjantaina lavalle nousee hiphop-legenda De La Soul, joka nousi maailmanmaineeseen 3 Feet High And Rising -albumilla (1989).Lauantai-illan tähti on kanadalainen Devin Townsend Project, joka tuo mukanaan massiivisen kokoisen videoseinän.Kotimaisia kiinnityksiä ovat Disco Ensemble, Ruudolf & Karri Koira, Pää Kii, Haloo Helsinki! ja Eläkeläiset.Jurassic Rock paljasti jo aiemmin sunnuntain vetonaulansa eli System Of A Downin.

Suomalaisfestivaalit täydensivät esiintyjälistojaan

Flow Festival on vahvistanut artistikattaustaan hiphop-mestari Kendrick Lamarin ja BBC:n Sound Of 2013 -listalla menestyneiden yhdysvaltalaisen Haimin ja "tanssittavan elektropopin maisemissa" viihtyvän englantilaisen AlunaGeorgen verran.Flow Festival soi Helsingin Suvilahdessa 7.-11. elokuuta. Aikaisemmin ilmoitettuja Flow-artisteja ovat muun muassa Kraftwerk, The Knife, Nick Cave & The Bad Seeds, Azealia Banks, Of Monsters & Men ja Solange. Kendrick Lamar saapuu Suomeen jo vähän aikaisemminkin, sillä artisti on liitetty osaksi 13.-21.

Provinssirockiin uusia kiinnityksiä

Seinäjoella kesäkuun puolivälissä järjestettävä Provinssirock on vahvistanut kattaustaan. Mukana ovat myös ruotsalainen The Sounds, tanskalainen Mew ja amerikkalainen Danzig.The Sounds on jo "takuuvarma festariviihdyttäjä", kun taas Mew heittää kesällä vain tarkasti valittuja keikkoja uuden levyn nauhoitusten lomassa. Danzig tuo puolestaan Provinssiin 25-vuotisspektaakkelin ja keikalla kuullaan myös vanhaa Misfits-tuotantoa kitaristi Doyle Wolfgang von Frankensteinin soittamana.