Kätensä ja jalkansa menettänyt mies soittaa kitaraa ja osoittaa, millainen voima musiikilla voi parhaimmillaan olla

29.6.2016 22:43

Ripu Bhatia on mies, joka ei anna juuri minkään lannistaa itseään. 22-vuotias uusiseelantilainen opiskelija menetti viime vuonna verenmyrkytyksen seurauksena molemmat kätensä ja jalkansa, mutta jatkaa siitä huolimatta kitaransoiton harjoittelua ja lisäsipä vielä intohimoisena musiikin ystävänä sen rinnalle pianonkin opiskelun.

Bhatia kertoo Music Feedsin haastattelussa toipumisestaan ja musiikin merkityksestä sen kulussa seuraavaa:

– Olin jo luopunut ajatuksesta soittaa kitaraa, sillä se ei ollut sairastuttuani päällimmäinen huolenaiheeni. Kykenemättömyyteni kävelemään ja suuret muutokset kasvoissani veivät kaiken huomioni ja musiikki sai jäädä taustalle. Minua turhautti kuitenkin aivan erityisesti se, etten koskaan ehtinyt saavuttaa mitään merkittävämpää musiikin saralla, enkä voinut näyttää muille kuinka pitkälle olin päässyt.

– Kun kehitin tekniikan jolla pystyin jälleen soittamaan, kyse oli enemmänkin siitä, että sain todistettua itselleni pystyväni siihen, eikä niinkään vaikutuksen tekemisestä muihin taidoillani. Soitin muutaman nuotin Deep Purplen Smoke on the Waterin hengessä ja kiinnitin proteesiini slide-putken, jotta pystyin soittamaan bluesia. Ilo oli välitön ja sain paljon lohtua siitä, että kykenin taas tekemään monia asioita aluksi toivottomalta vaikuttaneesta tilanteestani huolimatta.

Yliopistossa journalismia ennen sairastumistaan opiskellut mies toivoo pystyvänsä jatkamaan musiikin parissa myös tulevaisuudessa.

– En usko palaavani yliopistoon, sillä minulla on jo joitakin pätevyyksiä. Toivon pystyväni jatkamaan musiikin kirjoittamista ja esittämistä, sillä ne ovat kaksi suurinta intohimoani.

Huikea kaveri, ei voi muuta sanoa.

Sweet child o mine

Video, jonka Ripu Bhatia (@ripubhatia) julkaisi

Lisää luettavaa