Sabaton-basisti musabisneksen digitalisoitumisesta: ”Monet lafkat ja managerit liian vanhoja”

Viime vuosituhannen lopulla perustettu ruotsalaispumppu on surffannut hymyssä suin läpi murroksen.
12.8.2016 17:06

Digitalisoituminen on asettanut musiikkiteollisuudelle haasteita, joista ei olla kautta linjan selvitty aivan täysin mallikkaasti. Ainakaan jos Sabaton-basisti Pär Sundströmiltä kysytään.

From Hero To Zero -sivuston tuottaman videohaastattelusarjan viimeisimmässä osassa Sundström juttelee siitä, miten on vuonna 1999 perustetun yhtyeensä kanssa saanut todistaa murroksen vuosia aitiopaikalta ilman, että olisi koskaan itse joutunut kärsimään esimerkiksi myyntilukemien laskun kaltaisista ilmiöistä:

”Taisimme tulla (alalle) juuri oikeaan aikaan. – – Emme olleet vielä iso bändi, emmekä koskaan joutuneet seuraamaan levymyyntiemme laskua, kuten useat kollegamme.”

Samassa yhteydessä nuorempana tietotekniikan ja internetin kehitykseen innolla suhtautunut basisti lataa kuitenkin myös suoria sanoja siitä, mitä alalla olisi voitu ja miten tiettyihin asioihin olisi pitänyt suhtautua toisin:

”Minusta tyhmimpiä olivat ihmiset, jotka yrittivät taistella tekniikan kehitystä vastaan sen sijaan, että olisivat menneet sitä kohti. – – Monet lafkat, managerit ja muutkin ihmiset olivat liian vanhoja. Jos he vain olisivat kehittyneet ajoissa, nähneet asiat… – – musiikkiteollisuus olisi sopeutunut paljon nopeammin ja oppinut (uuden) tavan tehdä rahaa”, Sundström näpäyttää.

Aiheesta lisää Blabbermouthin sivuilla.

Pär Sundströmin Sabatonin konseptialbumeitakin sivuavan haastattelun voit katsoa tästä:

Uusi Sabaton-pitkäsoitto The Last Stand näkee päivänvalon 19.8.

P.s. From Hero To Zeron haastattelussa nähtiin hiljattain myös meikäläisen Reckless Love -yhtyeen Olli Herman:

Lisää luettavaa