Ilmoitus: Koronavirus ei bändejä nujerra – The 69 Eyes, Battle Beast ja kumppanit nähdään pian komeilla striimikeikoilla

Sunborn Live -palvelu tuo kotikatsomoihin paljon nähtävää kitararockin ystäville. Helsingin Kulttuuritalolla konsertoivat vuoron perään The 69 Eyes, Battle Beast, Reckless Love ja S-Tool, ja suuri yleisö voi seurata bändien otteita nettiyhteyden välityksellä.

ILMOITUS Poikkeustilan aikana on oppinut arvostamaan ihmisen kekseliäisyyttä ja sopeutumiskykyä. Koronapandemia lopetti perinteiset konsertit kuin seinään, mutta eipä kestänyt kauaa, ennen kuin keikkoja alettiin järjestää etäyhteyden avustuksella. Kun kerran lavan äärelle ei pääse, järjestetään tilanne sellaiseksi, että keikkoja voi katsoa turvallisen välimatkan päästä. Nerokasta!

Sunborn Live -palvelu tarjoaa striimimuotoista elävää musiikkia läpi kesän. Tarjolla on katsottavaa erityisesti rockmusiikin ystäville, ja aivan ensiksi lavalle nousee veteraaniyhtye The 69 Eyes. Bändi soittaa 26. kesäkuuta Helsingin Kulttuuritalossa, mistä keikka lähetetään tasokkaana livelähetyksenä ympäri maailmaa.

The 69 Eyesin keikka on osa yhtyeen 30-vuotisjuhlallisuuksia. Bändi saavutti kolmen vuosikymmenen merkkipaalun viime vuonna, ja juhlan kunniaksi kokoonpano julkaisi mustin ilmapalloin kuvitetun albumin West End. Soundin arviossa kiiteltiin, miten goottirock-orkesteri on oppinut pitkän uransa aikana rauhaa ja varmuutta: “Tämä kuuluu kokonaisvaltaisesti siinä, miten bändi rakentaa kappaleistaan luontevia ja tunnelmallisesti rikkaita kaaria”, kiitteli kriitikko Marko Säynekoski Soundissa 8/2019 julkaistussa arviossaan.

27. kesäkuuta on vuorossa Battle Beast, joka on noussut rivakasti kansainväliseksi menestyjäksi melodisen metallimusiikin saralla. Yhtyeen viides studioalbumi No More Hollywood Endings julkaistiin viime vuonna, ja levy nousi paitsi Suomen albumilistan ykköseksi myös Saksan ja Sveitsin listoille.

Kokoonpanoaan uudistanut Battle Beast halusi viimeisimmällä levyllään näyttää, että se on vahvemmassa iskussa kuin koskaan. Tämä kuului uusissa kappaleissa: “Bändi kuulostaa tiukalta ja pirteältä, ja kai tässä on kysymys vähän myös siitä näyttämisen halusta”, Soundissa 3/2019 julkaistussa arviossa todetaan. Samaa voi sanoa myös orkesterin livekunnosta, sillä Battle Beast on tunnettu vauhdikkaista lavaotteistaan.

4. heinäkuuta nähdään ilahduttava paluu, kun Reckless Love ilmaantuu kuvaruutuihin. Valovoimaisen Olli Hermanin johtama yhtye juhlii kymmenvuotista taivaltaan juhlakeikalla, josta luvataan ainutlaatuista spektaakkelia.

Van Halenin ja 1980-luvun glam rockin viitoittamalla tiellä kulkeva Reckless Love julkaisi edellisen albuminsa vuonna 2016, ja orkesteri on pitänyt viime vuosina matalampaa profiilia. Olli Herman on panostanut soolouraansa, ja lisäksi mies on nähty myös useissa tv-ohjelmissa. Nyt karismaattinen laulaja palaa jälleen Reckless Loven johtohahmoksi, ja mies ylistää bändin olevan paremmassa iskussa kuin milloinkaan ennen. “Toista tällaista esitystä ei tule, joten älä missaa tätä!” Herman julistaa yhtyeen Facebook-sivulla.

31. heinäkuuta siirrytään tummempien sävelten pariin, kun S-Tool soittaa nettiyhteyden välityksellä levynjulkaisukeikkansa. Orkesterin odotettu toinen albumi Exitus ilmestyi toukokuussa, ja striimikeikalla havainnollistetaan, mitan uuden levyn tuotanto taittuu bändiltä livenä.

S-Toolia ei ole suotta nimitetty superyhtyeeksi. Bändi tunnetaan erityisesti Sentenced-laulaja Ville Laihialan uutena yhtyeenä, mutta sen muillakin jäsenillä on vankka kokemus metallikuvioista. S-Toolin soittajia on nähty aiemmin muun muassa Entwinen ja Lullacryn jäseninä.

Kaikki bändit soittavat Helsingin Kulttuuritalossa, ja lähetys alkaa keikkapäivänä kello 20. Striimikeikkoihin kuuluu keskustelutuokio, jossa katsojat voivat kysyä muusikoilta viestitse mitä mieleen juolahtaa.

Konsertteihin voi ostaa pääsylippuja Ticketmasterista. Katseluoikeuden saa alle kympillä, ja pakettiin kuuluu mahdollisuus katsoa keikkaa uusiksi myös lähetyksen jälkeisinä päivinä.

Tartu siis tarjoukseen ja viritä kotikatsomo pystyyn. Kaveriporukka kasaan, äänentoisto kuntoon ja sopivaa täytettä jääkaappiin, niin juhlat voivat alkaa!

</a